Véget ért az olimpiai bajnok kosaras szezonja

Dallas Mavericks v New Orleans Pelicans GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
NEW ORLEANS, LA - DECEMBER 29: DeMarcus Cousins #0 of the New Orleans Pelicans passes the ball around Dwight Powell #7 of the Dallas Mavericks at Smoothie King Center on December 29, 2017 in New Orleans, Louisiana. Chris Graythen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nyert ugyan a New Orleans Pelicans, ám hosszú időre elvesztette sztárjátékosát, DeMarcus Cousinst, aki már nem léphet pályára az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) bajnoki alapszakaszának hátralévő részében.

A 27 éves center a Houston Rockets felett péntek este aratott 115-113-as siker közben, a meccs hajrájában sérült meg. Az első hírek szerint elszakadt az Achilles-ín a bal lábában, így az idei szezonban már nem számíthat rá csapata, amely legutóbbi nyolc mérkőzéséből hetet megnyert, és jelenleg 27-21-es mutatóval a hatodik helyen áll a Nyugati Főcsoportban.

Cousins tavaly februártban került a Pelicanshoz a Sacramento Kingstől, és nagyszerű párost alkot a csapat másik magas emberével, Anthony Davisszel. Cousins az idei szezonban is remekelt, hiszen a pénteki mérkőzésig 25,2 pont, 12,9 lepattanó és 5,4 assziszt került a neve mellé az eddigi 47 mérkőzésen.

A játékos, aki LeBron James csapatában kapott helyet a csütörtöki All Star-drafton, tagja volt a 2014-ben világbajnokságot, 2016-ban Rio de Janeiróban olimpiát nyert amerikai csapatnak.