Társoldalunk:

Magyar-olasz párharcok lesznek a női póló Euroliga negyeddöntőjében

2018.01.27. 15:17

Mindkét magyar csapat olasz riválissal küzdhet meg a női vízilabda Euroliga negyeddöntőjében, miután az európai szövetség (LEN) sorsolásán az UVSE a Padovát, a Dunaújváros pedig a Cataniát kapta ellenfélnek - adta hírül a hazai sportági szövetség honlapja szombaton.

A párharcok győztesei kerülnek az El négyes döntőjébe, míg a vesztesek a LEN-kupa négyes döntőjében folytatják. Az első mérkőzéseket február 21-én, a visszavágókat március 17-én rendezik.

A negyeddöntős párosítás:
UVSE-Padova (olasz)
Sabadell (spanyol)-Mataro (spanyol)
Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - Orizzonte (olasz)
Kirisi (orosz)-Olympiakosz (görög)

Az ostiai LEN-fórumon arról is döntöttek, hogy már a következő szezonban átalakul a női válogatottak számára idén indított Európa Kupa, amelyet nem tornarendszerben bonyolítanak majd le, hanem a csoportok tagjai otthon és idegenben is megmérkőznek egymással, ami havi egy meccset jelent majd. Ezek után alakul ki a nyolcas döntő mezőnye. További fontos változás, hogy az Európa Kupa nyolcas döntőjéből a legjobb négy együttes kerül be a világliga Szuperdöntőjébe.

Döntés született arról is, hogy 2019-től vagy 2020-tól az U15-ös korosztálynak is rendeznek Európa-bajnokságot minden esztendőben.