Társoldalunk:

Kiélezett meccsen bukta el a csoportrangadót a Veszprém

2018.02.07. 21:02

A Telekom Veszprém idegenben 22–20-ra kikapott a THW Kiel ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában.

„Jó lesz végre újra elkezdeni a Bajnokok Ligáját, ráadásul egy ekkora meccsel. A Kiel ellen játszani az egyik legnehezebb dolog a kézilabdában" – nyilatkozta Vranjes, aki 2010 és 2017 között a Kiel nagy riválisát, a Flensburgot edzette.

Vranjes jól ismerte az ellenfeletForrás: MTI/EPA/Focke Strangmann

A két csapat meccsét nyugodtan lehetett csoportrangadónak nevezni, mivel két pont választotta el őket a tabellán. A német rekordbajnoknál többen is sérüléssel bajlódnak az Európa-bajnokság óta,Rene Toft Hansen, Christian Dissinger és Domagoj Duvnjak nem is tudta vállalni a játékot.

A veszprémi keret így nézett ki:

Az elején a Kiel többször is végigszaladt a Veszprémen, de egy gólnál többel nem tudott meglógni. 4–3-nál emberelőnybe kerültek a németek, de ahelyett, hogy újabb gólt dobtak volna, a Veszprém egyenlített. A fogócska a 13. percig ment, ekkor volt először kettő közte. Meg lehetett volna a három is,de Mikler bravúrjaival sikerült meccsben maradni, sőt, Ilic hétméteresével ismét egyenlíteni (6–6).

A „könnyű" gólokat viszont nem tudta elkerülni a Veszprém, amely ezután hármat kapott zsinórban (10–7). Vranjes időt kért, de a sebességbeli különbséget ő sem tudta kiküszöbölni, a szünetben már öttel mentek a hazaiak (14–9).

A szünetre ellépett a KielForrás: MTI/EPA/Focke Strangmann

A második félidőben a Veszprém nem hagyta lekontrázni magát, felállt fal ellen pedig nem ment úgy a Kielnek. Ennek eredményeképp a 38. percre már csak két gól volt a különbség,ráadásul fontos pillanatban Ekberg hétméterest rontott.Az ellentámadásból Lékai dobott egyet, 15–14.

A Veszprémnek többször is meg volt az esélye, hogy újra egyenlítsen, de hiába parádézott Mikler a kapuban, elől a ziccereket nem tudták bedobni. Manaskov kiállításánál úgy tűnt, eldőlt a meccs,a magyar csapat viszont emberhátrányban is gólt szerzett, így maradt bő három perce az egyenlítésre.Ez viszont nem jött össze, a Kiel ismét betalált és végül 22–20-ra megnyerte a csoportrangadót.

A meccs végi statisztikaForrás: Twitter/EHF Champions League

„Nem lehet így kezdeni egy meccset – értékelt Mikler a Sport TV-nek. – Olyan előnyt szereztek, ami után már csak futni tudtunk, még ha meg is volt az esélyünk az egyenlítésre.A vereség és a kevés lőtt gól az első félidei játékunknak köszönhető.A Kiel védekezése nagyon agresszív és kemény volt, gyakorlatilag belekényszerítettek minket a hibákba. Annak ellenére, hogy nem tudtunk győzni, a lehetőségünk megvolt rá."