Vágólapra másolva!
Botrányos körülmények között ért véget a szerdai Érd–GVM Europe Vác női kézilabda Magyar Kupa-negyeddöntő. A történtekről a hazai csapat egy videót is közzé adott, a váciak azonban állítják, nem csak az ő vezetőedzőjük tehetett a megdöbbentő jelentekről.

Az utolsó másodpercekig kiélezett kupacsatát a hazai Érd nyerte 26-25-re, amivel bejutott a sorozat négyes döntőjébe, ahol már ott van a Győri Audi ETO, az FTC-Rail Cargo Hungária, és hozzájuk csatlakozik csütörtökön a Békéscsaba–Siófok mérkőzés győztese.

Az érdi találkozó azonban nem ért véget a lefújással. Az Érd által nyilvánosságra hozott felvételen ugyanis látszik, hogy a vendégek vezetőedzője Szilágyi Zoltán a pályára rohanva dühödten vonja felelősségre a játékvezetőket, majd a mozdulataiból ítélve feléjük is köpött. Ekkor már pályán volt a hazai csapat szakvezetője, Szabó Edina, aki a kezét nyújtotta, amit Szilágyi Zoltán el is fogadott, és úgy tűnt, hogy a zsűriasztal előtt megnyugszanak a kedélyek.

Szilágyi azonban ekkor még mindig felfokozott idegállapotban a mérkőzés ellenőrével kezdett vitatkozni, majd tovább perelt a játékvezetőkkel is. Ez követően leült a kispadra, majd váratlanul felugrott, és az egyik hazai néző felé ütött - a váci klub honlapján olvasható hír szerint azért, mert leköpték a nézőtérről. A felvételről ez nem állapítható meg egyértelműen, de nem is zárható ki.

Ekkor az érdi csarnok biztonsági emberei egy rövid dulakodást követően kivezették Szilágyi Zoltánt a pályáról. A váci klub képviselői szerint a szakembert "a mérkőzés rendezői tettlegesen bántalmazták (...), erőszakkal kivezették a játéktérről" majd az öltöző folyosón is tovább folytatódott az inzultus.

Az ügyben várhatóan lesz folytatása, feltételezhetően vizsgálatot indít a Magyar Kézilabda Szövetség.