Amerika felpörgött a szlovén blama után

ihockey Horizontal
USA's Ryan Donato (front) reacts after scoring against Slovakia's Jan Laco (top) in the men's preliminary round ice hockey match between the US and Slovakia during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games at the Gangneung Hockey Centre in Gangneung on February 16, 2018. / AFP PHOTO / Brendan SMIALOWSKI
Vágólapra másolva!
A phjongcshangi téli olimpia jégkorongtorna 2. fordulójának nyitómeccsén a B csoportban az Egyesült Államok csapata 2-1-re győzött Szlovákia ellen.

Az amerikaiaknak szinte kötelező volt a győzelem azok után, hogy meglepetésre hosszabbításban kikaptak szerdán Szlovéniától, ráadásul az "orosz" meccs még előttük áll.

Ennek megfelelő fordulatszámon kezdték a mérkőzést, a 8. percben pedig a vezetés is megvolt, Ryan Donato volt eredményes kapáslövésből emberelőnyben.

Mindössze 25 másodperc kellett a szlovákoknak az egyenlítésre, Andrej Kudrna tréfálta meg Ryan Zapolski kapust, akit meglepett a lövés és csúnyán benézte a korongot. Rendkívül akciódús első harmadot játszottak a csapatok, az amerikaiak kapuvasakig is jutottak.

A második húszperc inkább a fizikális hokiról szólt, ment az izmozás, a szlovákoknak ez kevésbé feküdt és csak Jan Laco kapusnak köszönhették, hogy kihozták döntetlenre ezt a játékrészt.

A harmadik harmadban ismét emberelőnybe került egy buta kiállítás után az USA csapata, amit megint Donato büntetett meg, Cajkovsky mellett piruettezhetett kedvére, majd Laco lábai között juttatta a kapuba a korongot.

Ryan Donato második találata, ami a győztes gólnak bizonyult Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Innentől már a szlovákok nyomtak, az utolsó percben a kapust is lehozták, de nem sikerült újra egalizálni, így az USA 2-1-re nyert.

Végeredmény, B csoport:

Egyesült Államok – Szlovákia 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)
Gól: Donato (8., 43., illetve Kudrna 8.)