Vágólapra másolva!
A Fehérvár AV19 hazai pályán 3-1-re kikapott az olasz Bolzanótól az osztrák jégkorongliga (EBEL) középszakaszában, az alsóház pénteki mérkőzésén.

A Bolzanónak pontot kellett szereznie Székesfehérváron ahhoz, hogy versenyben maradjon a rájátszásba kerülésért – vagyis a Fehérvár AV19-nek rendes játékidőben kellett nyernie a dél-tiroliak ellen ahhoz, hogy már pénteken bebiztosítsa helyét a legjobb nyolc között. Az első harmadban a dél-tiroliak szereztek vezetést, a 8. percben a Mike Halmo találat a Fehérvár kapujába. A kanadai játékos az idei szezonban már negyedszerre vette be a székesfehérvári csapat kapuját.

A Fehérvár végig partiban volt a dél-tiroli csapattal Forrás: Fehérvár AV19/Facebook

A második harmad negyedik percében emberelőnyből egyenlített a Fehérvár. Egy kapu előtti kavarodásra Jeff LoVecchio reagált a leggyorsabb, és közelről a finn Pekka Tuokkol mellett a kapuba helyezte a korongot. A 35. percben LoVecchio kiállítása után, emberelőnyből ismét megszerezték a vezetést a vendégek. Alexander Egger éles szögből leadott lövése pont középre pattant ki az amerikai Mac Carruth-ról, a szemből érkező Alex Petan pedig közelről a hálóba lőtt. Másfél perccel a harmad vége előtt kétgólos előnybe került a Bolzano. Matias Sointu jobbról bejátszott korongját Austin Smith pöckölte rá, Carruth elsőre még védett, de a kipattanót már nem hibázta el az olasz csapat játékosa.

Az utolsó harmadban a Fehérvár mindent megtett az egyenlítésért,

de nem akart jönni a gól. A Bolzano tíz perccel a vége előtt lezárhatta volna a meccset, de Carruth bravúrral védte Halmo ziccerét. Négy perccel a vége előtt ismét Carruth védett hatalmasat, ezúttal Domenic Monardo közeli lövésébe kapott bele földön fekve. Az utolsó két percben a Volán már a kapusát is lehozta, és emberelőnyben megpróbálta a lehetetlent, de nem tudott rést találni a Bolzano védelmén.

Ezzel a vereséggel a Fehérvár szinte lehetetlen helyzetbe került.

Az utolsó fordulóban a székesfehérváriak Grazban szerepelnek, és győzelem esetén sem biztos, hogy a nyolccsapatos rájátszás még kiadó egyetlen helyét elcsípik. A második helyen álló dél-tiroliak a már kiesett cseh Znojmót fogadják.

középszakasz, alsóház:
Fehérvár AV19-Bolzano 1-3 (0-1, 1-2, 0-0)
a Fehérvár gólszerzője: LoVecchio (24.)