Társoldalunk:

A dán kézicsapat Tiborja a Telekom Veszprémet is zavarba hozhatja

2018.03.07. 12:33

Az alig nyolcezer lakosú Skjern városának lakói eddig is kedvelték, vasárnap óta viszont hősként emlegetik a szerb Tibor Ivanisevicet, aki nélkül a helyi kézilabdacsapat aligha jutott volna be a kézilabda Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata közé. A 27 éves hálóőr kapuja sorozatban nyolc büntetődobás után maradt üresen, amelyhez hét bravúros védés mellett egyszer a kapufa segítsége is kellett.

A dán bajnok Skjern Handbold magyarul is beszélő légiósa az SzPress Hírszolgálatnak adott nyilatkozatában először is hálával beszélt korábbi csapatáról, a magyar bajnokságban jelenleg 12. helyen álló B.Braun Gyöngyösről, amelyet tavaly januárban hagyott el.

„Hirtelen jött a kérés Skjernből, ráadásul szokatlan időpontban, amire a klubom vezetői mondhatták volna azt, hogy köt a szerződésem Gyöngyöshöz, várjam ki a bajnokság végét - hangsúlyozta Tibor, aki 2013-ban érkezett Magyarországra, és először az orosházi kézilabda csapatban jutott játéklehetőséghez. „Szerencsémre nem álltak az utamba, és ezt soha nem fogom elfelejteni nekik. A nagy sietség oka egyébként az volt, hogy a kupaküzdelmekre készülő Skjernnek sürgősen le kellett szerződtetnie egy tapasztaltabbnak számító és azonnal bevethető kapust. Azóta fut a szekér velünk, gyors egymásutánban megnyertük a bajnokságot, mi lettünk a kupagyőztesek, és a dán Szuperkupában se találtunk legyőzőre. Ami viszont most történt velünk, az maga a csoda, hiszen a Skjern 14 évi hosszú szünet után szerepelhet újra a Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében. Örömünnep van a városkában, én meg azt mondhatom, hogy pályafutásom csúcsévadja ez a mostani."

Tibor Ivanisevic, a dán bajnok Skjern Handbol kapusa lehúzta a rolótForrás: Origo

Önfeledt jutalomjátékra készülnek a Veszprém ellen

A BL egyenes kieséses szakaszának első körében a csoportmásodikként továbbjutott Telekom Veszprém a dán bajnok ellenfele. A magyar bajnokot Ivanisevic és csapattársai a mezőny egyik legerősebb együttesének tartják, amelyik idén a végső győzelemre is képes lehet.

„Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, ezért az otthoni és a veszprémi csatánkat is jutalomjátéknak tekintjük, amelyre eddigi teljesítményünkkel rá is szolgáltunk – folytatta a közel 2 méteres és csaknem 100 kilós, bajszos és sűrű szakállas kézilabdázó. „Élvezni akarjuk a játékot, mindvégig arra gondolva, hogy a városunk, a támogatóink, nem utolsósorban a szurkolóink már az eddigi teljesítményünkre is nagyon büszkék lehetnek, hát még mi, akik nagy csatákat nyertünk meg."

A Skjern Handbold az úgynevezett alsó ági C-csoportban nyolc győzelemmel és két vereséggel lett első, ezek után csapott össze a D-csoportban második ukrán HC Motor Zaporozsje együttesével, és ezt az akadályt is sikerrel vette. A párharc kimenetelét az ellenfelet kiborító sorozatos büntetőhárításaival Ivanisevic nem kis mértékben befolyásolta.

Nem tartja magát zsonglőrnek

Ha Tibi, mert így emlegették a magyar csapataiban, megismétli az ukrán bajnokcsapat elleni bravúros sorozatát, talán még a Telekom Veszprém együttesét is zavarba hozhatja. Figyelemre méltó, hogy a Skjern eddig egyetlen hazai meccsét sem bukta el a Bajnokok Ligájában.

Tibor Ivanisevic Whisky nevű kutyájaForrás: Origo

„Ha most valaki azt hiszi, hogy az elmúlt vasárnap láthatatlan bűvészköpenybe bújtam, csalódást kell okoznom, mert nem vagyok zsonglőr, csak egy jól összpontosító kapus. Megpróbáltam minden külső tényezőt kizárni, és csak a lövésre készülő játékos mozdulataira figyelni. Fizikailag, lelkileg és érzelmileg is összeforrtam a mérkőzéssel, amelynek az atmoszférája elképesztő volt. Nekünk csak egy 3200 férőhelyes csarnokunk van, ám a hangerő egy háromszor akkora aréna hangulatát idézte. Csodálatos ünneplésben részesültünk, engem pedig a 36 esztendős csapattársam, a veterán Myrhol az ukránok elleni meccs hősének nevezett." – mondta Tibor Ivanisevic, akinek viszont nem sokáig számíthatnak a szolgálataira Skjernben. A szezon végén elhagyja Dániát és a tőle elválaszthatatlan kutyájával, a Whisky névre hallgató Huskyval Németországba költözik, ahol a Bundesligában jelenleg a kilencedik helyen álló HSG Wetzlar együttesét fogja erősíteni.