Vágólapra másolva!
Március 10-én és 11-én a röplabdavilág egyik szeme biztosan Békéscsabára figyel majd, ugyanis a viharsarki város ad otthont a női Közép-európai Liga (Mevza-kupa) négyesdöntőjének. Ez lesz az ország történetének eddigi legnívósabb röplabdatornája, ráadásul nem kicsi a tét: a Linamar Békéscsabai RSE csapata címvédőként jutott a Final4-ba és a cél természetesen az ismétlés.

2017-ben a csapat fennállása talán legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a zágrábi döntőben visszavágott a Calcit Ljubljana együttesének az egy évvel korábbi vereségért és megnyerte a Mevza-kupát.

Azóta bőven történt változás a klubnál, a minőség azonban megmaradt, így a BRSE ismét bejutott a tízcsapatos sorozat négyesdöntőjébe. Ráadásul 2017 karácsonyán megkapta a 2018-as Final4 rendezési jogát is, persze nem ajándékba, hiszen a szakmai stáb rengeteget dolgozott ezért.

A Békéscsaba a második helyen végzett az alapszakaszban, kilenc mérkőzéséből hetet megnyert és mindössze a cseh VK UP Olomouc tudta megelőzni. Harmadik helyen a horvát Mladost Zagreb, negyediken pedig a szlovén Nova KBM Branik Maribor jutott be.

A kiemeléseknek megfelelően a BRSE a horvátok ellen kezd, akiket

az alapszakaszban 3:0-ra legyőzött másfél hónappal ezelőtt.

Győzelem esetén az Olomouc-Maribor csata nyertesével találkozik a címvédő. Amelyből egyébként hiányozni fog a válogatott liberó, Szpin Renáta, aki még januárban a Nyíregyháza elleni Extraliga-rangadón szenvedett súlyos sérülést, rajta kívül viszont mindenki bevethető.

Reméljük, vasárnap is ugyanígy fognak mosolyogni a békéscsabai lányok! Forrás: BRSE/Facebook

A magyar csapat idegenlégiósának, Lucija Mlinarnak különösen érdekesnek ígérkezik az elődöntő, hiszen nevelőegyesülete ellen lép majd pályára.

- nyilatkozott a 22 éves ütő a BRSE közösségi oldalán.

Míg Mlinar az első, addig a szlovák Barbora Koseková a harmadik négyesdöntőjére készül, igaz, eddig a döntőbe egyszer sem sikerült bejutnia. A feladó nagyon szeretne a korábbi bronznál fényesebb érmet és oroszlánként fog ezért mindenki harcolni, lehetetlent nem ismerve. Hozzátette azt is, hogy minden sportoló álma, hogy telt ház és ennyi ember előtt érjen el sikereket.

A közönség rengeteget segíthet a Békéscsabának Fotó: Csudai Sándor - Origo

Mert bizony telt ház lesz, sőt! Baran Ádám klubelnök tájékoztatása szerint mobillelátókkal bővítik a nézőteret, rengeteg jegyigénylés érkezett és a határon túlról is jönnek szurkolók.

Érdeklődőkben tehát nincs hiány és valószínűleg a hangulat is ezt fogja tükrözni, a békéscsabai szurkolók fantasztikus légkört szoktak varázsolni a Városi Sportcsarnokba. Aki nem tud a helyszínen, az a TV előtt szoríthat Dobi Edináéknak, a DigiSport ugyanis közvetíti mindkét elődöntőt, a bronzmeccset és a finálét is.

A menetrend:

Március 10. (szombat)
17.00 – első elődöntő: VK Olomouc (cseh) – Branik Maribor (szlovén)
19.30 – második elődöntő: Linamar BRSE – Mladost Zagreb (horvát)

Március 11. (vasárnap)
14.30 – bronzmérkőzés
17.30 – döntő