Vágólapra másolva!
Völgyi Péter helyett Sandro Orlando vezeti a CMB Cargo UNI Győr női kosárlabdacsapatát. A klub honlapjának hétfői közleménye szerint azt követően bontottak közös megegyezéssel szerződést Völgyivel, hogy szombaton hazai pályán kaptak ki a Ceglédtől, illetve korábban a Diósgyőr elleni rangadót is elvesztették.
A jövőben Sandro Orlando vezeti a CMB Cargo UNI Győr női kosárlabdacsapatát Forrás: Women's Basketball Club Győr/Facebook

"Nehéz döntést kellett meghoznunk, de úgy éreztük,

- idézte a klub honlapja Fűzy András társadalmi elnököt. Hozzátette, Völgyi Péter szép eredményeket ért el a klubbal. "A bajnoki döntő, a bronzérem remek eredmény volt, viszont

- jelentette ki.

Hozzátette, a váltásnál olyan edzőben gondolkodtak, aki rutinos, ismeri a magyar mezőnyt, s "képes felrázni a társaságot".

Utódja, az 57 esztendős

Sandro Orlando pályafutásának legnagyobb sikere az Európa-kupa sorozat 2008-as megnyerése volt az olasz Schióval.

A szakember már dolgozott Magyarországon, a 2015/16-os idényben a PINKK Pécs vezetőedzőjeként bronzérmet szerzett a bajnokságban és a Magyar Kupában is. Felnőtt csapatoknál szerzett tapasztalata mellett 2009 óta dolgozik az olasz utánpótlás területén is, jelenleg az U20-as válogatott vezetőedzője - emlékeztet a honlap.