Társoldalunk:

A Fradiban továbbra sem lesz négynél több légiós

2018.03.30. 19:46

A következő idényben sem lesz négynél több külföldi játékos a Ferencváros női kézilabdacsapatában - jelentette be Nyíri Zoltán operatív igazgató.

"A Ferencvárosnak van egy eltökélt célja a női kézilabdában: nem fogunk hat, hét, nyolc, vagy tíz légióssal felállni. Most is négy légiósunk van, ez a maximum" - nyilatkozta a klubvezető a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Az már korábban kiderült, hogy a holland Laura van der Heijden egy szezon után távozik a klubtól, illetve Szekeres Klára és Szucsánszki Zita családalapítás miatt a tervek szerint kihagyja a következő idényt.

A ferencvárosi Szekeres Klára (k), Danick Snelder (b) és Háfra Noémi, azaz két magyar válogatott és egy minőségi légiósForrás: MTI/Kovács Tamás

Nyíri Zoltán kifejtette, a válogatott Háfra Noémi sem robbant volna be a köztudatba, ha több külföldi szerepelne a csapatukban.

Akiket érdemes lett volna leigazolni a Vardar Szkopjéból, mert olyan szintű játékosok, azokat elvitték azok, akiknek a pénztárcája sokkal nagyobb és mélyebb, mint a miénk, beleértve már a Siófokot is. Akik megmaradtak, azok meg nem olyan képességű játékosok, hogy mondjuk Háfra Noémit ezért hátrébb soroljam" - nyilatkozta az operatív igazgató.

Az FTC ugyancsak élvonalbeli férficsapatáról elmondta, olyan magyar válogatott játékosokat szeretnének igazolni, akik jelenlegi klubjukban nem töltenek be meghatározó szerepet.

"Őket megpróbáljuk a Ferencváros filozófiája mentén idecsábítani, és itt állandó és sok játéklehetőséget adni nekik. Ezzel persze a Ferencváros is erősödik, és azt gondolom, a férfiválogatott is erősödne" - fűzte hozzá.