Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO 25–25-ös rendes játékidő után büntetőkkel legyőzte a Ferencvárost, míg az Érd HC csapata 23-23-as döntetlen után szintén hétméteresekkel legyőzte a Siófok KC együttesét a második elődöntőben, szombat délután a Papp László Budapest Sportarénában.

A meccs első gólját a Fradi dobta, ezután viszont sorra jöttek a technikai hibák, így a tizedik percre már háromgólos hátrányban volt a csapat (2–5). Elek Gábor vezetőedző ekkor kért időt.

Tette ezt jó ütemérzékkel, ugyanis a Fradi néhány perc alatt kiegyenlített.

6–6-nál hetest kapott a Győr, de Groot kihagyta (nagyot védett Bíró), csakúgy, mint korábban Görbicz. A harmadik büntetőt viszont már belőtte, így újra kettő volt közte (6–8). Két perccel később újabb hetes, újabb rontás, megint Groot. De nem csak a győrieknek volt pocsék a helyzetkihasználása:

a Fradi is kihagyott két hetest, így még emberhátrányban is meg tudta tartani előnyét a Győr.

Szünetben 12–15.

Fordulatos meccsen a Győr jutott a Magyar-kupa döntőjébe Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A változatosság kedvéért a második félidő is egy-egy büntetővel indult, de mindkét oldalon kimaradt.

Ami viszont nem ment hét méterről, az ment átlövésből: gólok itt is, ott is.

Állandósult a háromgólos különbség.

A Fradinak rendbe kellett volna szednie a védekezését, hogy visszajöhessen a meccsbe, de ez nem sikerült. Sőt. A 39. percben emberelőnybe került a Győr. A Fradi így is ki tudott harcolni egy hetest, de – milyen meglepő – ez is kimaradt. Meg Görbiczé is a túloldalon. Hihetetlen.

A 48. perc környékén vált érdekessé a dolog, amikor a Fradi feljött egy gólra. Ambros Martin időt kért, de ez sem segített:

a Fradi két gólt dobott és megfordította az eredményt (21–20).

Amikor tényleg kellett, mindkét csapat koncentráltan játszott, dobálta a gólokat, így izgalmas lett a véghajrá. Olyannyira, hogy nem is lett döntés, 25–25-tel ért véget a meccs. Jöttek a hétméteresek.

A rendes játékidővel ellentétben itt nem akartak hibázni a játékosok, egészen az ötödik körig nem rontott senki, ekkor azonban Pena lövését kivédte Grimsbö. Hansen bedobta, így 5–4-re a győriek nyertek, és bejutottak a kupadöntőbe.

Az Érd HC csapata lesz a bajnok Győri Audi ETO KC ellenfele a női kézilabda Magyar Kupa fináléjában, miután 23-23-as döntetlen után hétméteresekkel legyőzte a Siófok KC együttesét a második elődöntőben.

A 11. percben az érdi Kiss Nikolett volt a meccs első magyar gólszerzője (4-3), de csapata - amely sérülés miatt nélkülözte a válogatott átlövő Klivinyi Kingát - a folytatásban sem tudott egyenlíteni. A Siófok gyorsabban, pontosabban játszott, és Such Nelli vezérletével magabiztosan őrizte előnyét (11-9).

A játék képe a 44. percben változott, amikor az Érd megkezdte a felzárkózást, és előbb egyenlített (17-17), majd Kiss Nikloett negyedik találatával - a meccs során először - átvette a vezetést (19-18).

A Pest megyeiek 6-2-es sorozata után a siófokiak 3-0-s szériája következett,

így hat perccel a vége előtt ismét utóbbiak álltak jobban (21-19). Az Érd a folytatásban megint egyenlített, majd a vége előtt 12 másodperccel a francia Mariama Signaté volt eredményes, ám a dudaszó pillanatában Ferenczy Fruzsina egalizált (23-23), így a Győr-Ferencváros meccs után ezen a találkozón is hétméteres-párbaj döntött a továbbjutásról.

Az érdiek részéről Tóth Gabriella és Signaté is hibázott,

ezért Camille Aoustin, majd Camilla Maibom lövése is döntőbe jutást ért volna a Siófoknak, ám egyikük sem járt sikerrel, így a párharc folytatódott. Mivel Simone Böhme kísérletét Julie Foggea kivédte, Katarina Krpez Slezak viszont nem hibázott, az Érd 2016 után másodszor jutott a kupadöntőbe.

Eredmény
Női Magyar Kupa, elődöntő:
Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 30–29 (15–12, 25–25) – hétméteresekkel 5–4
A legeredményesebb játékosok a rendes játékidőben: Amorim 6, Groot 5, Puhalák, Broch, Görbicz 3–3, illetve Lukács V. 6, Schatzl, Van der Heijden, Pena, Hornyák 3–3

Eredmény
Női Magyar Kupa, elődöntő:
Érd HC-Siófok KC 27-26 (9-11, 23-23) - hétméteresekkel 4-3
A legeredményesebb játékosok a rendes játékidőben: Krpez Slezak 6, Kiss N. 5, Lassource, Signaté, Szabó L. 3-3, illetve Such 6, Ferenczy 4, Elghaoui, Aoustin 3-3