Túl sok volt a hét gól, kiesett a Veszprém a BL-ből

Lékai Máté
Veszprém, 2018. március 31. A veszprémi Lékai Máté (k), a dán Cichosz Christoffer Mikkelsen (b) és Hakon Bjarte Myrhol a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőbe jutásért játszott Telekom Veszprém - Skjern HB visszavágó mérkőzésen a Veszprém Arénában 2018. március 31-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém házigazdaként 34-29-re legyőzte a dán Skjern HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában, a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc szombati visszavágóján, de 61-59-es összesítéssel kiesett.

Az idegenbeli első meccset 32-25-re nyerte a skandináv együttes.

Eredmény,
Férfi Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó:
Telekom Veszprém-Skjern HB (dán) 34-29 (16-13)
a Veszprém gólszerzői: Nenadic 9, Manaszkov 6, Tönnesen 5, Marguc 4, Ilic 3, Gajic, Blagotinsek 2-2, Sulic, Nilsson, Lékai 1-1
Továbbjutott: a Skjern 61-59-es összesítéssel.

Hazai részről Nagy László, Győri Mátyás, William Accambray és Cristian Ugalde is kihagyta az európai szövetség által a hét rangadójának választott mérkőzést, ott volt viszont a keretben Schuch Timuzsin, aki legutóbb február elején játszott BL-meccset.

Két gyors góllal kezdett az előző idényben BL-bronzérmes Veszprém, de a vendégek igyekeztek megtörni ellenfelük lendületét, és csakhamar egyenlítettek. Kapusuk, az első meccsen parádésan védő Emil Nielsen ezúttal is jól teljesített, ennek is köszönhették, hogy tartani tudták a számukra tökéletes, döntetlen körüli eredményt (7-7).

A veszprémi Momir Ilic (k), a dán Markus Olsson (b) és Cichosz Christoffer Mikkelsen (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőbe jutásért játszott Telekom Veszprém - Skjern HB visszavágó mérkőzésen a Veszprém Arénában Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A veszprémiek rendkívüli elszántsággal küzdöttek, és Gasper Maguc, illetve Momir Ilic góljaival először a 17. percben sikerült ellépniük (10-7). Elkapta a fonalat a házigazda, amely ebben az időszakban hatékonyan támadott, Mikler Roland több fontos védést is bemutatott, ám Jesper Konradsson két gólja után Ljubomir Vranjes vezetőedző időt kért (13-11).

A hajrában a Skjern kétszer is támadhatott az egyenlítésért, de nem járt sikerrel, sőt

Petar Nenadic két találatával a Veszprém a szünet előtt ismét meglépett (16-13).

A veszprémi Lékai Máté (k), a dán Cichosz Christoffer Mikkelsen (b) és Hakon Bjarte Myrhol a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőbe jutásért játszott Telekom Veszprém - Skjern HB visszavágó mérkőzésen a Veszprém Arénában 2018. március 31-én Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A higgadtan játszó dánoknak mindig volt válaszuk a magyar csapat góljaira, 18-14 után is visszakapaszkodtak, ezért a kedvenceiket addig hangosan, lelkesen buzdító szurkolók egy része a második félidő felénél fütyülni kezdett.

A vendégcsapatba beállt az Orosháza és a Gyöngyös korábbi kapusa, a szerb Tibor Ivanisevic, aki védéseivel egyenlítéshez segítette csapatát (24-24).

Az 51. percben ismét hárommal vezettek a hazaiak, de ekkor sem tudták tovább növelni a különbséget. Bár a hajrában sem adták fel a küzdelmet, Nenadic ismét kétszer volt eredményes (32-28), a párharc megfordítására nem volt esélyük.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Veszprém szerb irányítója, Petar Nenadic volt kilenc góllal, a Skjern legeredményesebb játékosa Anders Eggert Magnussen volt, aki mind a hét lövését gólra váltotta.

A veszprémi csapat csaknem 36 év alatt csak egyszer tudott továbbjutni a mostanihoz hasonló hátrányból: 1986-ban a Dimitrov Szófia elleni BEK-párharcban nyolcgólos vereség után fordítottak.

Legutóbb 2012-ben fordult elő, hogy egyetlen magyar csapat sem volt a nyolc között, a veszprémiek azóta mindig eljutottak legalább a negyeddöntőig, sőt, a legutóbbi négy szezonban az elődöntőig is, azaz ott volt a május végi kölni Final Fourban.

A MOL-Pick Szeged ugyancsak hétgólos hátrányból kezdi a vasárnapi visszavágót a német THW Kiel együttesével szemben.

további eredmények:
Barcelona (spanyol)-Montpellier HB (francia) 30-28 (15-14)
Továbbjutott: a Montpellier, 56-55-ös összesítéssel.vasárnap játsszák:
HBC Nantes (francia)-Meskov Breszt (fehérorosz) 17.00 (32-24)
MOL-Pick Szeged - THW Kiel (német) 17.00 (22-29)
Rhein-Neckar Löwen (német)-Vive Kielce (lengyel) 19.00 (17-41)
szerdán játszották:
Flensburg-Handewitt (német)-IFK Kristianstad (svéd) 27-24 (13-9)
Tj.: a Flensburg, kettős győzelemmel, 53-46-os összesítéssel.

A két csoportgyőztes, a francia Paris Saint-Germain és a címvédő macedón Vardar Szkopje már tagja a negyeddöntő mezőnyének.