Társoldalunk:

Kásásék a világválogatott ellen játszanak a nyáron

2018.04.05. 11:50

Ismét vízbe száll az olimpiai bajnok magyar vízilabdázókból álló Millennium Masters nevű csapat, amely július 31-én a Duna Arénában megmérkőzik a korábbi legnagyobb ellenfelekből álló világválogatottal.

A háromszoros, kétszeres és egyszeres olimpiai aranyérmesek alkotta magyar együttes tavaly veretlenül nyerte meg a 40 év felettiek világbajnokságát a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában. Mérkőzéseit telt ház előtt játszotta.

Fetter Balázs, a XIXO Waterpolo All Star Gála főszervezője az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a vb nézőinek kiemelt figyelme, valamint a csapat változatlanul világszínvonalú játéka adta az ötletet, hogy egy olyan eseményt szervezzenek, amelyen a közönség ismét láthatja a legendás pólósokat.
Szerencsére a magyar csapat tagjai örömmel fogadták az ötletet. Azt pedig, hogy az egykori ellenfeleikből álló világválogatottal mérkőzzenek meg, már közösen találtuk ki - tette hozzá.

A magyar együttes keretében ezúttal is ott lesz az egyformán háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán, a két olimpiai aranyéremmel rendelkező Fodor Rajmund, Gergely István, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás és Vári Attila, illetve a Sydneyben aranyérmes Märcz Tamás, Székely Bulcsú és Varga Zsolt.

A Millenium csapata hatalmas fölénnyel győzött a Masters vb-nForrás: MTI/Czagány Balázs

 A világválogatottba meghívottak közül már elfogadta a felkérést a szerb Aleksandar Sapic, a horvát Frano Vican, Dubravko Simenc és Igor Hinic, míg a csapatot a partról a legendás Ratko Rudic irányítja.

A magyar együttes egyik oszlopos tagja, Kiss Gergely elmondta: tavaly a masters vb-n a vízben és a medencén kívül is nagyszerűen érezték magukat a korábbi játszótársak, akik a szurkolóikra lényegesen több időt tudtak szánni, mint régebben.
Lehetséges ellenfélként két lehetőség volt előttünk: egy maiakból álló csapat vagy egy világválogatott. Végül az utóbbi mellett döntöttünk - tette hozzá a mai napig aktív élvonalbeli játékos.
"Elég hiú a csapatunk, de ahhoz, hogy a masters vb-n szépen tudtunk játszani, edzenünk is kellett" - árulta el Szécsi Zoltán. Kiemelte: ellentétben a mostani erőállapotával, ő személy szerint akkor még edzésben volt, de társai közül többen sok munkát fektettek a vb-felkészülésbe.

A Margitsziget után várhatóan a Duna Arénát is megtölti a csapatForrás: MTI/Czagány Balázs

"Kíváncsi leszek, hogy azok az ellenfeleink, akik korábban a mi szintünkön voltak, mennyire hiúk, mennyire engedték el magukat vagy tartották meg a korábbi fizikai állapotukat" - mondta Szécsi, aki szerint azért nagyszerű ötlet a gála, mert így kénytelenek lesznek százéves korukig megőrizni a formájukat.

Varga Tamás hangsúlyozta: az egyik korosztályos válogatott szövetségi edzőjeként fontosnak tartja, hogy azok a fiatalok is lássák őket a medencében, akik életkoruknál fogva nem követhették figyelemmel élőben a csapat legnagyobb sikereit.
Terveink szerint minden évben lesznek ilyen gálameccsek, ami nagyon fontos a toborzás szempontjából. Bízom benne, megtöltjük a lelátót, ami a sportágnak is jót tesz - közölte a korábbi védő, aki elmondta, hogy tavaly meglepődött, amikor a mérkőzéseikre tíz perc alatt elfogytak a jegyek, ami jelzi, még mindig ekkora szeretet övezi őket.
Az eseményre a jegyértékesítés május végén indul, míg a csapatok felkészülését a gála internetes felületein lehet majd követni.