Társoldalunk:

Átmeneti edzőváltás az olimpiai bajnok orosz jégkorong-válogatottnál

2018.04.12. 22:27

Oleg Znarok helyett Ilja Vorobjev irányítja szövetségi kapitányként az olimpiai bajnok orosz jégkorong-válogatottat a májusi, dániai világbajnokságon.

Vlagyiszlav Tretyak, az orosz szövetség elnöke csütörtökön úgy fogalmazott, az 55 éves edző sokat tett a 2014-es világbajnokság, illetve a februári, phjongcshangi téli olimpia megnyeréséért, de elfáradt, mivel komoly nyomás alatt volt a válogatottnál, illetve a KHL-ben szereplő szentpétervári klubcsapatánál is, ezért folyamodtak ehhez az ideiglenes megoldáshoz.

Hozzátette, Znarok a csapat szaktanácsadójaként ott lesz a május 4. és 20. között Koppenhágában és Herningben sorra kerülő világbajnokságon.

Oleg Znarok komoly nyomás alatt voltForrás: Sputnik/Alexei Danichev

A lett származású szakvezető 2014-ben vette át a válogatott irányítását, amellyel 2015-ben vb-ezüstöt, 2016-ban és tavaly pedig bronzérmet is nyert.

A 43 éves Ilja Vorobjev eddig is tagja volt a válogatott szakmai stábjának.

Az államilag irányított doppingrendszer miatt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság december 5-én felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot, egyúttal kizárta a phjongcshangi játékokról, és csak semlegesként, az ötkarikás zászló alatt engedélyezte sportolóinak indulását, "Olimpiai Sportolók Oroszországból" (OAR) megjelöléssel.

Ez a jelzés szerepelt az öltözékükön, és aranyérmeseiknek, a műkorcsolyázó Alina Zagitovának és a férfi jégkorongozóknak az olimpiai himnuszt játszották el az eredményhirdetésnél.