Társoldalunk:

A Dunaújváros bejutott a női vízilabda LEN Kupa döntőjébe

2018.04.13. 19:33

Parádés győzelemmel mutatkozott be a Dunaújváros a női vízilabda LEN Kupa négycsapatos döntőjének nyitónapján: a pénteki elődöntőben a magyar együttes a házigazda spanyol Matarót verte meg négy góllal, így szombaton az első helyért szállhat vízbe a másik párban győztes görög Olimpiakosszal.

Eredmény, női LEN Kupa, négyes döntő, Mataro, elődöntő:
Dunaújváros-Maarsk Graphics - CN Mataro (spanyol) 11-7 (4-0, 2-0, 3-3, 2-4)
a magyar csapat góldobói: Mahieu, Szilágyi 3-3, Ziegler 2, Gurisatti, Garda, Horváth B. 1-1

A sorozatban tavaly harmadik Dunaújváros fergetegesen kezdett, mire a vendéglátók felocsúdtak, Mihók Attila alakulata már több góllal elhúzott. A meccs képére jellemző, hogy a spanyolok a magyar csapat 7-0-s vezetését követően, csaknem 18 perc elteltével találtak be először.

A Dunaújváros szombaton a görög Olimpiakosszal vívja a finálétForrás: Dunaújváros Online

Különösen a válogatott Szilágyi Dorottya volt elemében, aki háromszor is bevette a hazaiak kapuját, és triplázott az újvárosiak francia centere, Géraldine Mahieu is.

A negyedik játékrész elején már 10-3 állt az eredményjelzőn, és bár nem lett kiütéses vendégsiker a vége, a 2016-ban LEN Kupa-győztes Mataro az utolsó negyed megnyerésével is már csak kozmetikázta a végeredményt.

Sikerével a Dunaújváros, amely legjobbjaként 2001-ben és 2009-ben ezüstérmes lett a második számú európai sorozatban, szombaton az első helyért játszhat a 2014-ben LEN Kupát nyert Olimpiakosszal.

a másik elődöntőben:
Olimpiakosz (görög) - Padova (olasz) 10-4 (1-2, 1-0, 6-1, 2-1)

A szombati helyosztók:
bronzmérkőzés: Padova-CN Mataro 11.30
döntő: Olimpiakosz - Dunaújváros-Maarsk Graphics 14.00