Vágólapra másolva!
A női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének második meccsén a Győri Audi ETO KC hazai pályán is legyőzte a montenegrói Buducsnoszt Podgoricát, így kettős győzelemmel jutott a budapesti Final Fourba.

A győriek az egy héttel ezelőtti első meccsen 26-20-ra nyertek idegenben, így a meccs tétjéhez képest felszabadultan várhatták a visszavágót Görbicz Anitáék. A meccs első gólját a vendégek szerezték Brnovic révén, majd Görbicz egy hetesből lőtte az első magyar gólt. Broch duplája után már a Győr vezetett, de 3-3-ra visszajött a Buducsnoszt, amikor újra Görbicz talált be büntetőből.

A folytatásban emberhátrányból szerzett gólt a Podgorica, majd Amorim is megkezdte a gólgyártást és Puhalák lerohanása után megint kettő, összesítésben nyolc volt az előny. A vendégek folyamatosan a beállós játékot erőltették, ment is nekik, de Görbicz pedig a heteseket értékesítette szokásos magabiztossággal.

Amorim gólja után Brnovic már a negyedik találatát szerezte, Raicevic hetese után már a montenegrói csapat vezetett, 8-10-nél pedig már időt kellett kérnie Ambros Martínnak. Az időkérés után Hansen kapott két percet, majd Grimsbö remek védése adott tartást a csapatnak, de egy lerohanás után már hárommal vezetett a Podgorica, ráadásul üres kapura is lőhettek, de nem találták el azt.

A győri Görbicz Anita igazi vezére volt a csapatnak Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A kedélyeket Görbicz újabb hetesgólja hűtötte le kissé, majd Grimsbö védései után González és Görbicz is gólt lőttek, utóbbi persze hetesből. Nyolcperces gólcsend után jött vissza döntetlenre a Győr (11-11).

Egy-egy kiállítás következett ezután, majd felváltva jöttek a gólok, de 13-13-nál újra megrázta magát a Podgorica és ellépett két góllal, félidőre Amorim hozta vissza a Győrt (15-15).

A második félidőt Broch gólja nyította, de erre megint volt válasza a vendégeknek, rögtön kettő is, de González emberelőnyből egyenlíteni tudott (17-17). A gólpárbaj folytatódott, de 19-20-nál Görbicz hetest rontott, Konatar gólával megint kettő volt oda, de Görbicz újra hetest vállalt és be is dobta, ahogy a következőt is, majd lerohanásból is betalált Görbe, újra a Győr vezetett (22-21).

A második félidő közepén két fontos védést is bemutatott Kiss Éva, majd Puhalák és Amorim góljaira két büntetővel válaszolt a Buducsnoszt (24-23).

Amikor kellett, jól zárt a győri védelem Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az utolsó tíz percre egygólos győri előnnyel fordult a két csapat, ekkor már érezhetően rohant az ellenfél, hiszen még mindig hét gólt kellett volna ledolgozni. Percekig nem zörrent meg egyik háló sem, amikor a vendégek mestere kért időt.

Valamit kitalálhatott az edző ugyanis két gólt dobva megint fordított a Podgorica, de Görbicz megint egyenlíteni tudott. A vendégeknek hat percük maradt, de összesítésben mínusz héttel álltak, de a Győr dobott újabb gólt, ráadásul 28-27-nél Grimsbö védett még egy hetest, ekkora gyakorlatilag minden eldőlt.

A 30-28-as végeredményt Hansen állította be, így kettős győzelemmel jutott a budapesti négyes döntőbe a Bajnokok Ligája címvédője, a Győri Audi ETO KC.

A Final Four sorsolását kedden rendezik a magyar fővárosban, a tornára pedig május 12-én és 13-án kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában.

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) 30-28 (15-15)
gólszerzők: Görbicz 11, Hansen, Amorim 4-4, Broch, González 3-3, Bódi, Puhalák 2-2, Fodor 1, illetve Raicevic 9, Brnovic 6, Ujkic, Konatar, Jaukovic 3-3, Pavicevic 2, Pletikosic, Laslo 1-1
Továbbjutott: a Győr kettős győzelemmel, 56-48-as összesítéssel

Korábban:

Rosztov-Don (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 32-22 (20-12)
Tj.: a Rosztov-Don, kettős győzelemmel, 63-51-es összesítéssel

Vardar Szkopje (macedón)-Midtjylland (dán) 32-25 (17-12)
Tj.: a Vardar kettős győzelemmel, 56-48-as összesítéssel

Vasárnap:
Metz HB (francia)-CSM Bucuresti (román) 17.00 (az első mérkőzésen: 34-21)