Társoldalunk:

Szétlövéses sikerrel hangolt a magyar csapat a hoki-vb-re

2018.04.18. 20:25

A vasárnap kezdődő budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatott utolsó, ötödik felkészülési mérkőzését is megnyerte, ugyanis szerdán szétlövéssel legyőzte az ukrán együttest a Vasas Jégcentrumban.

Eredmény:
Magyarország-Ukrajna 5-4 (1-0, 2-0, 1-4, 0-0, 1-0) - szétlövéssel
a magyar gólszerzők: Vas J. (8.), Galló (21.), Kóger (23.), Bodó (47.)

A magyar csapat a felkészülés alatt április 4-én Székesfehérvárott hosszabbításban aratott 4-3-as sikert az A csoportos osztrákok felett az első felkészülési találkozón, majd másnap Bécsben 3-1-re győzött. Múlt szerdán a vb-rivális szlovén együttest múlta felül hosszabbításban 3-2-re Bledben, majd pénteken Miskolcon a japánok felett diadalmaskodott ugyanilyen eredménnyel, szintén ráadásban Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány csapata.

A keddi keretszűkítés nyomán már csak egyetlen eldöntendő kérdés maradt a magyar keretben, az, hogy a három kapus - Duschek Dávid, Rajna Miklós és Vay Ádám - közül ki legyen a tartalék, és ki az a kettő, akiket az aktív keretbe nevez a szövetségi kapitány. Ezúttal Vay állt a kapuban.

Vay Ádám kivette a részét a sikerbőlForrás: EPA

A nyitó játékrészben vezetést Vas János emberelőnyös találatával szereztek a magyarok - a 34 éves csatár tagja volt annak a csapatnak, amely egy nap híján tíz esztendővel korábban a szapporói vb utolsó meccsén 4-2-re legyőzte az ukrán együttest, s ezzel biztosította feljutását az A-csoportba.

A második húsz perc első támadásából Galló Vilmos vette be a divízió I/B-s világbajnokságra készülő ukránok kapuját, majd Kóger Dániel fejezett be egy szépen kijátszott akciót. Ezt követően is nagy fölényben játszott és sok lehetőséget alakított ki a hazai együttes egyenlő létszámnál és fórban is, ám újabb gólt nem tudott szerezni a harmadban.

A záró felvonásban viszont újra ünnepelhetett az 1870 fős közönség Bodó Christopher találata után. Az ukránok azonban négygólos hátrányban sem adták fel: előbb egy csapatbüntetést kihasználva szépítettek, majd egyenlő létszámnál tovább zárkóztak. A dudaszó előtti percben kapuslehozatal miatti előnyben tovább zárkóztak, sőt, egyenlíteni is tudtak.

Következhetett a hosszabbítás, amelyben - a szurkolók hangos biztatása közepette - három a három ellen nem született gól. A szétlövésben Galló és Bodó hibázott, Hári János, Sarauer Andrew és Sofron István viszont értékesítette a maga büntetőjét, s mivel Vay három kísérletet is hárított, így a magyarok bizonyultak jobbnak.

"Nagyon boldogok voltunk a srácok munkamorálja és a mérkőzésen látott intenzitás miatt, s mint közösség is egyre inkább összeállt ez a társaság" - értékelte a felkészülést Majoross Gergely másodedző az MTI-nek. – Azt gondolom, ezek a csapatok, amelyekkel találkoztunk, nincsenek olyan szinten, mint amelyekkel vasárnaptól mérkőzni fogunk. Így nehéz felmérni, mire leszünk képesek a világbajnokságon" – fogalmazott. Kiemelte, meg kell tanulniuk, hogyan kell megőrizni a három-négygólos előnyt.

A magyar válogatott vasárnap a kazahok ellen kezdi meg szereplését a vb-n, majd hétfőn az olaszokkal, szerdán a szlovénokkal, csütörtökön a lengyelekkel játszik. A világbajnokságot a britek elleni szombati összecsapással zárja a házigazda a Papp László Budapest Sportarénában.

Megvannak a nyertesek!

Korábbi cikkünkben  nyereményjátékot hirdettünk, amellyel páros belépőt nyerhett egy szerencsés olvasónk a Magyarország-Kazahsztán divízió I/A mérkőzésre, amelyet április 22-én 16.30-kor rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában. A helyes megfejtők közötti sorsolás után a jegyek nyertese Görög Róbert, akinek ezúton is gratulálunk! A jegyeket még a mai nap folyamán postázzuk részére.