Társoldalunk:

A közönség segítségével meglehet a bravúr hokiválogatottunknak a vb-n

2018.04.18. 07:30

Bravúr kell a sikerhez az erős mezőnyben a vasárnap kezdődő budapesti divízió 1/A jégkorong világbajnokságon a feljutáshoz Sebők Balázs szerint.

A finn élvonalban szereplő KalPa válogatott játékosa a Magyar Hírlap szerdai számában megjelent interjúban a magyar csapat első ellenfeléről, Kazahsztánról azt mondta, nehéz meccs lesz, mert az ázsiai ország legjobbjai az orosz szuperligában játszanak, nagyon technikásak és gyorsak. A hazai közönség támogatásával azonban sikerülhet a bravúr." A második ellenfél az olasz válogatott lesz. Velük kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy lifteznek a világelit és a divízió I/A között. Februárban felkészülési mérkőzésen legyőzték őket, de a világbajnokságra erősebb kerettel jönnek. "Ki-ki meccs lesz, remélem, mi nevetünk a végén."

A harmadik ellenfél Szlovénia, amelynek csapatát hosszabbításban múlt héten legyőzte a magyar válogatott. "Sok mindent kipróbáltunk élesben, de több taktikai elemet majd csak a világbajnokságon fogunk alkalmazni. A szlovénok egy éve estek ki az A csoportból, érthetően szeretnének visszakerülni."

Sebők Balázs, a magyar jégkorong-válogatott játékosa a Magyarország - Ausztria felkészülési mérkőzésen Székesfehérváron 2018. április 4-én. Magyarország-Ausztria 4-3Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Sebők szerint ki-ki meccs lesz a világranglistán 20. magyar csapatot követő lengyelek elleni is. A britekkel kapcsolatban azt mondta, képesek a meglepetésre, sokat fejlődtek az elmúlt években, és már nemcsak erősek, hanem technikásak is.

A magyar csapat eddig kétszer jutott fel az A csoportba. "Szerencsére már a magyar hoki eljutott arra a szintre, hogy a szövetségi kapitánynak nem az a gondja, hogy kit tegyen be a keretbe, hanem az, hogy kit hagyjon ki" - mondta Sebők Balázs, aki beszélt arról is, hogy megkönnyíti a helyzetét, hogy finn szakember - Jarmo Tolvanen - a szövetségi kapitány. "Jól ismerem a finn stílust, könnyebben megértem, milyen taktikai elemet akar megvalósítani."