Vágólapra másolva!
Az orosz Dinamo Kurszk magabiztos játékkal 87-82-re győzve nyert bronzérmet a női kosárlabda Euroliga Sopronban rendezett Final Four viadalán. A török Yakin, amelyet az elődöntőben a Sopron Basket búcsúztatott, negyedik lett. A Sopron-Jekatyerinburg szuperdöntő 20 órakor kezdődik.

Mindig felvetődik a kérdés, mennyire éri meg bronzmeccset rendezni egy-egy Final Four eseményen, miért nem lehet mindkét csapatnak odaadni a bronzérmet? A Kurszk-Yakin mérkőzést látva többször felmerült ez az emberben. Félreértés ne essék, a két csapat igyekezett rendesen odatenni magát, de az elődöntőbeli vereség okozta csalódottság nem múlik el másfél nap alatt.

A Dinamo Kurszk-Yakin bronzmeccsen izgalmas csatában dőlt el a harmadik hely sorsa Forrás: Origo

Bár az első negyedet még egy ponttal a törökök nyerték, de a folytatásban kidomborodott a Kurszk nagyobb tudása és főlénye. A címvédő igyekezett szaggatni az istrángot, elvégre nem akart abban a szégyenben maradni, hogy negyedik lesz. A második negyedet három, a harmadikat pedig hét ponttal nyerték, így a befejező negyed előtt 75-66-ra vezettek.

A Yakin azonban nem hagyta magát, egy 2-10-es szériát produkálva a negyedik negyed közepére feljött két pontra (78-76.) Ez jeladás volt az oroszoknak, mert innen ők csináltak egy 5-0-s szériát (83-66), a Yakin pedig már nem tudott visszajönni. A Kurszk öt ponttal, 87-82-re nyert.

Női kosárlabda Euroliga Final Four, Sopron. A harmadik helyért. Dinamo Kurszk (orosz) - Yakin Dogu (török) 87-82 (19-20, 27-24, 29-22, 12-16)

A Sopron-Jekatyerinburg döntőt (20.00) az Origo élőben közvetíti.