Társoldalunk:

A magyar sportlegenda szívinfarktust kapott

2018.04.24. 13:54

A magyar jégkorong egyik legfontosabb alakja, a Fehérvár tanácsadója, Ocskay Gábor – közismertebben „az Öreg" – szívinfarktusa után otthon pihenget.

Ocskay Gábor csütörtök éjjel az otthonában lett rosszul, nem sokkal később már vitték a kórházba, ahol katéterezték a szívét, és a körülményekhez képest minden rendben, hazatérhetett, ahol egyelőre tévén nézi a vb-t, de a hét második felében akár személyesen is jelen lehet a BS-ben – ahogy az szokásos, ugye – számolt be az nso.hu.

Ocskay Gábor kórházba került, katéterezték a szívétForrás: nso.hu

„Hatalmas köszönettel tartozom a székesfehérvári kórház kardiológiai osztályán dolgozóknak, mert kifogástalan ellátásban részesültem, ennek is köszönhető, hogy négy-öt nappal egy infarktus után már kint is vagyok, amin persze mindenki csodálkozik – mondta Ocskay a Nemzeti Sportnak a jellegzetes, csibészes nevetésbe hajló stílusában. Most egy hónapos gyógyszeres kezelés jön, utána némi szívritmus-szabályozás, az is tuti, hogy leteszem a cigit. Ugyanakkor rendkívül jó érzés, hogy miután megneszelték a történteket, nagyon sokan kerestek, a szövetség tiszteletbeli elnöke, Pásztor Gyuri személyesen is eljött hozzám, de hívott Török Laci, Kovács Zoli és a szapporói hősök közül is többen. Ez azt jelzi, hogy valamit csak jól csináltam az évtizedek során. Egyébként pedig lehet, hogy valamelyik meccsre felnézek a héten, mondjuk, a lengyelek ellenire..."