Francia uralom a kézilabda BL négyes döntőjében

Horizontal
Montpellier's players celebrate after winning the French D1 handball match between Montpellier (MHB) and Paris (PSG) at Sud de France Arena on December 21, 2017 in Montpellier, southern France. / AFP PHOTO / SYLVAIN THOMAS
Vágólapra másolva!
A címvédő Vardar Szkopje, valamint három francia csapat jutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe.

A negyeddöntő első meccsén a macedón együttes 29-28-ra győzött a német THW Kiel otthonában, és bár a vasárnapi visszavágón házigazdaként 28-27-re kikapott, idegenben lőtt több góljának köszönhetően továbbjutott.

A sérült Faluvégi Rudolfot nélkülöző HBC Nantes az első mérkőzés 33-27-es sikere után 27-27-es döntetlent játszott a dán Skerjn HB vendégeként.

A Montpellier HB 28-28-as döntetlent ért el a német Flensburg-Handewitt otthonában, a vasárnapi második meccset pedig 29-17-re megnyerte.

A PSG kettős győzelemmel jutott döntőbe Forrás: AFP/Alain Jocard

A tavaly döntős Paris Saint-Germain az egyetlen, amely kettős győzelemmel lépett tovább: idegenben 34-28-ra, odahaza pedig 35-32-re verte a lengyel Vive Kielcét.

Másodszor fordul elő, hogy egy országot három csapat képvisel a legjobb négy között a férfi BL-ben: 2009-ben az aranyérmes spanyol Ciudad Real mellett csak német együttesek - a THW Kiel, a HSV Hamburg és a Rhein-Neckar Löwen - szerepeltek az elődöntőben.

A négyes döntőre május utolsó hétvégéjén kerül sor.