Társoldalunk:

A magyar válogatott hokisa újra a Fehérvár játékosa lesz

2018.05.03. 15:18

Egyéves kitérő után újra a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatában szerepel Sarauer Andrew.

A 33 esztendős kanadai-magyar center az elmúlt idényt az osztrák Villachnál töltötte, korábban négy szezonon át a Fehérvárt erősítette.
Sarauer már bizonyított a ligában, így nagyon örülök, hogy újra Székesfehérváron szerepel. Termetes, jól korcsolyázó játékos, aki kiváló passzaival sok gólszerzési lehetőséghez segíti hozzá a társait, azonban nemcsak átadásaival tűnik ki, maga is képes eldönteni mérkőzéseket - idézte a klub csütörtöki tájékoztatása Hannu Järvenpää vezetőedzőt.

A magyar válogatott játékos leszögezte: örül, hogy visszatérhetett az együtteshez, amellyel reményei szerint a következő idényben bejut a rájátszásba.
Sarauer 2015 áprilisában kapta meg a magyar állampolgárságot, s még abban az évben, a krakkói divízió I/A-világbajnokságon tevékeny részt vállalt a magyar válogatott feljutásában. Tagja volt a 2016-os, oroszországi elit vb-n szerepelt nemzeti csapatnak, emellett részt vett a tavalyi kijevi és az idei budapesti divízió I/A vb-n is.
A Fehérvár AV19 a 9., a Villach a 11. helyen fejezte be az osztrák liga (EBEL) idényét, így egyik gárda sem jutott a rájátszásba.