Társoldalunk:

Az IIHF felvetette a budapesti A-csoportos hokivébé ötletét

2018.05.04. 09:33

A sikeresen lezajlott a divízió I-es jégkorong-világbajnokság után az IIHF főtitkára felvetette egy budapesti társszervezésű A-csoportos vb ötletét is. Noha a javaslat nagyon megtisztelő, de ez inkább egyfajta dicséret, mint reális felvetés az MJSZ szerint.

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség minden idők legprofesszionálisabb szervezésű divízió I-es jégkorong-világbajnokságának titulálta a budapesti versenyt. A vb IIHF által delegált elnöke a jövő évi szlovákiai A-csoportos világbajnokság szervezőit is Budapestre hívta szakmai tanulmányútra.

Az olaszok ellen lép pályára hétfőn a magyar jégkorong-válogatottForrás: Photo: László Mudra - HIIHF/Photo: László Mudra - HIIHF/László Mudra

Viszont a jelenleg érvényes előírások szerint az az ország, amelynek a nemzeti válogatottja még nem töltött párhuzamosan két évet az A csoportban, nem pályázhat a szervezésre. Arról nem is beszélve, hogy ma sajnos nincs Magyarországon olyan sportlétesítmény, amely meg tudna felelni az A csoportos vb-követelményeinek.

A Magyar Jégkorong Szövetség tájékoztatása szerint az A-csoportos vb rendezése ezért nem szerepel a rövidtávú tervek között.