Társoldalunk:

A Ferencváros szakíthatja meg a szolnoki pólócsapat sorozatát

2018.05.11. 22:47

A hétvégén megkezdődnek a férfi vízilabda ob I-ben a helyosztók, amelynek csúcspontja a címvédő Szolnok és a Ferencváros három győzelemig tartó finálésorozata lesz.

"Két azonos szintű csapat szerintem, azon is múlhat majd, hogy ki bírja jobban fejben. Itt lehet előnye a pihentebb csapatnak, amely talán egy kicsit így türelmesebb lesz" - nyilatkozta az M4 Sportnak Nagy Viktor, a Bajnokok Ligájában is címvédő Tisza-partiak válogatott hálóőre.

A Szolnok sorozatban a negyedik bajnoki elsőségét gyűjtheti be, míg a Ferencváros 18 év után szerepel újra döntőben.

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata szajíthatja meg a bajnoki címvédő Szolnok sorozatátForrás: Bekefi Andras, Hungary - andras@bekefi.hu/Rew Photography&Design, fradi.hu

"Nem volt túl sok éles meccsünk, a legnehezebbek a Szolnok elleniek voltak" - fogalmazott Madaras Norbert. A fővárosiak kétszeres olimpiai bajnoka hozzátette: ebből a szempontból talán jobb, ha valaki játszik a Bajnokok Ligájában.

"Ott két hetente vannak fontos és nehéz meccsek. Nekünk ez kimaradt" - fogalmazott. Kitért rá: ezt igyekeztek edzésekkel és edzőmeccsekkel pótolni, ugyanakkor előnyükre válhat, hogy pihentebbek.

A döntő kivételével minden helyosztó az egyik fél második sikeréig tart. Az utolsó helyezett kiesik az élvonalból, míg a 15. az ob I/B második helyezettjével játszik osztályozót.

A helyosztók első mérkőzéseinek programja:
szombat:
a 3. helyért:
ZF-Eger - A-Híd OSC-Újbuda 19.00
az 5. helyért:
MKB-Euroleasing-BVSC - PannErgy-Miskolci VSC 17.00
a 7. helyért:
RacioNet-Honvéd - Debreceni VSE 17.30
a 9. helyért:
PVSK Mecsek-Füszért - Kaposvári VK 19.00
a 11. helyért:
VasasPlaket - Metalcom-Szentes 19.30
a 13. helyért:
AVUS Szombathely-EBP Tatabánya 17.30
a 15. helyért:
UVSE - ContiTech Szeged-Diapolo 19.00

vasárnap:
döntő:
FTC-PQS Waterpolo - Szolnoki Dózsa 17.45