Mintha börtönből szabadulna a Szegedről távozó válogatott kézis

Albertville, 2017. január 22. Harsányi Gergely, Balogh Zsolt, Zubai Szabolcs, Juhász Ádám, Lékai Máté és Császár Gábor (b-j) ünnepli a magyar csapat 27-25 arányú győzelmét a dán válogatottal szemben a férfi kézilabda világbajnokság 16. fordulójában játszott Magyarország – Dánia mérkőzés végén a franciaországi Albertville-ben 2017. január 22-én. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)
Vágólapra másolva!
Zubai Szabolcs, a MOL-Pick Szeged kézilabdázója - aki tíz év után távozik a klubtól - szombaton kijelentette, úgy érzi magát, mintha börtönből szabadulna.

A 34 éves beálló távozása pénteken vált hivatalossá, amikor az NB I-ből kiesett Orosházi FKSE bejelentette, két idényre szerződést kötött vele. Ennek ellenére a szombat délutáni Szeged-Veszprém bajnoki döntőn a keretbe sem nevezte Juan Carlos Pastor vezetőedző, a klubvezetők pedig nem búcsúztatták el a kezdés előtt.

"Ő az edző, ő dönt. Már várom a végét.

– nyilatkozta a szegedma.hu hírportálnak a korábbi 211-szeres válogatott játékos.

Zubai Szabolcs örül, hogy végre véget ér pályafutása szegedi időszaka Forrás: MTI/Kovács Anikó

Hozzátette, április 28-án a dabasi mérkőzésükön "volt egy olyasfajta dolog, ami nekem nagyon nem tetszett, és ennek hangot is adtam". Utána Balatonfüreden, illetve ezúttal is kimaradt a keretből.

"Ez egyenesen arányos volt. Én nem haragszom senkire, de egy biztos, nehéz megélni az ilyet" - mondta Zubai.

Reakciójában a spanyol vezetőedző a szabályokra hivatkozott,

és egy utánpótláskorú játékoshoz hasonlította a tapasztalt beállót.

"Sajnos a szabályok nem engedik meg, hogy tizenhatnál több játékost nevezzünk a keretbe, emiatt az ifiből sem tudunk játékosokat felhozni. A szabályokat be kell tartani, ehhez alkalmazkodnunk kellett" - nyilatkozta Pastor.

A szegediek két és fél perccel a bajnoki döntő első mérkőzésének vége előtt hat góllal vezettek, és végül 32-28-ra győztek. Zubai szerint az ötgólos különbség a lélektani határ, ezért a finálé még nem lefutott, de jó sanszuk van a végső sikerre.

Érzése szerint biztosan nem lesz keretben a jövő vasárnap sorra kerülő visszavágón,

és egyelőre azt sem tudja, ott lesz-e a lelátón.

Mivel az Orosháza nyaranta gyakran játszik felkészülési mérkőzéseket a Szegeddel, a közeljövőben egy ilyen alkalommal megtörténhetne az ünnepélyes búcsúztatása,

ám ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, "nem gondolom, hogy ilyen megtörténne".

Zubai 2008-ban Dunaújvárosból igazolt Szegedre, 2015-től tavalyig csapatkapitány volt. Legkomolyabb sikere a 2014-es EHF Kupa-győzelem. A magyar válogatottban 2004-ben mutatkozott be, és 211 mérkőzésen 308 gólt szerzett. Legnagyobb sikerét a 2012-es londoni olimpián érte el, ahol a negyedik helyen végzett a csapat. A tavaly januári franciaországi világbajnokság után mondta le a válogatottságot.