A Ferencváros nyerte a vízilabda bajnoki döntő első meccsét

Budapest, 2017. április 5. A ferencvárosi Marko Avramovic (j), miután gólt szerzett a FTC-PQS Waterpolo - Digi-Oradea férfi vízilabda Eurokupa döntője visszavágó mérkőzésen a népligeti uszodában 2017. április 5-én. A mérkőzés 7-7-es döntetlenre végződött, így a Ferencváros nyerte az Eurokupát. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A 18 év után döntős Ferencváros 12-9-re nyert a címvédő Szolnok ellen a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának első, vasárnapi felvonásán.

A szolnokiak forgalmi dugó miatt háromnegyed órával a találkozó előtt érkeztek az összecsapásra, így melegíteni sem volt sok idejük. Ugyanakkor ez nem látszódott a címvédő játékán, pillanatok alatt kétgólos előnyre tett szert (1-3), s nyugodtabbnak tűnt, mint a 18 év után újra döntőt játszó Ferencváros. A zöld-fehérek aztán fokozatosan felvették a tempót és nem sokkal a nagyszünet előtt utolérték riválisukat (5-5).

A Fradinál az előny Forrás: Hirling Bálint

A harmadik negyed elejét "átaludta" a Bajnokok Ligája-győztes Szolnok, ezt Varga Dénes használta ki, aki először egy szép egyéni megoldásból talált a hálóba, majd egy megúszást követően hozta kihagyhatatlan helyzetben Jansik Szilárdot. Cseh Sándor időkéréssel próbálta megfékezni a hazaiak lendületét, de nem járt sikerrel, Slobodan Nikic góljával 8-5-re lépett el az FTC. Stefan Mitrovic találata úgy tűnt, lezárja a mérkőzés fontos kérdéseit, azonban Zalánki Gergő és Aaron Younger visszahozta a meccsbe a Tisza-partiakat.

A zárófelvonás elején a Szolnok több lehetőséget is elszalasztott a felzárkózásra, a Ferencváros inkább az eredmény tartására rendezkedett be, s amikor kellett, megrázta magát, így összességében magabiztosan hozta a párharc első felvonását.

A döntő második mérkőzését szerda este Szolnokon rendezik.

E.ON férfi ob I, döntő, 1. mérkőzés:
FTC-PQS Waterpolo - Szolnoki Dózsa 12-9 (2-3, 3-2, 4-2, 3-2)
gólszerzők: Varga Dé. 4, S. Mitrovic 3, Nikic 2, Madaras, Jansik Sz., Vámos 1-1, illetve Prlainovic 3, Younger 2, Mezei, Bátori, M. Cuk, Zalánki 1-1