Társoldalunk:

Vranjes: Mit akarnak a szurkolók, hogy én játsszak?

2018.05.20. 17:28

A MOL-Pick Szeged sikerével véget ért férfi kézilabda bajnoki döntő után a nyilatkozatok tökéletesen leképezték a résztvevők lelki állapotát. Mígy a szegediek elégedetten nyugtázták az évtizedes sikert, addig a saját közönsége által kifütyült hazai szakvezető, Ljubomir Vranjes nem palástolta csalódottságát.

„Egy álmom vált valóra, nagyon-nagyon boldog vagyok. Nagyon jól kezdtünk, nyilvánvaló volt, hogy előbb-utóbb belefáradunk, de nem foglalkoztunk ezzel. Az első félidőben kicsit kapkodtam, de a második félidőre úgy jöttem be, hogy bármi van én lövök – mondta a mérkőzés szegedi hőse, Bodó Richárd, mielőtt elindult volna egy nagyot bulizni. 

Bodó Richárdnak (labdával) nagyon sokat köszönhetnek a szegedi drukkerekForrás: MTI/Bodnár Boglárka

Öt éve, amikor idejöttünk, ez volt a célunk, hogy megszakítsuk a veszprémi diadalokat. Nagyon sok munka van ebben a sikerben – mondta Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője. – A döntőben tudtunk jobbak lenni, mint a Veszprém, ezen a két meccsen mi tudtunk többet hozzá tenni."

Ez a meccs tízszer nehezebb volt, mint az otthoni.

"Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a másodikban viszont nem tudtunk gólt lőni, nagyon rosszul néztek ki a támadásaink. Amikor a veszprémiek visszajöttek a meccsbe, szenvedtünk, de a hajrában jó döntéseket hoztunk és elhittük, hogy meg tudjuk csinálni" - fogalmazott a spanyol tréner.

Jól játszottunk itt is, de a második félidőben nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, kicsit félve jöttünk ki. De ez most már egyáltalán nem érdekel bennünket, csak az számít, hogy bajnokok lettünk" – mondta az egész szezonban remekül játszó szegedi beálló, Bánhidi Bence.

„Szörnyen kezdtünk, pont azt csináltuk, amit nem akartunk. Visszaküzdöttük magunkat a meccsbe, megvolt az esélyünk, de a Szeged nagyon jól harcolt, így hiába nyertük meg a meccset, a bajnokságot nem sikerült. 

Ljubomir Vranjes első veszprémi szezonja nem úgy sikerült, ahogy azt ő és a szurkolók vártákForrás: MTI/EPA/Focke Strangmann

Nem elég, amit nyertünk (csak a Magyar Kupát nyerte meg a csapat - a szerk.), nem játszottunk elég jól, sőt sokszor kimondottan rosszul játszottunk. Hét meccset veszítettünk el, ami nem sok, ha elengedhető meccsekről van szó, de nagyon fájó, ha ezek fontos mérkőzések. Azért kezdtem ezt a munkát tavaly nyáron, hogy megváltoztassam a csapatot, sok az idős játékos, év közben sok volt a sérültünk, ez a munka mindig időbe telik.

Ezt sokan nehezen fogadják el, de nem tudom, mit akarnak a szurkolók, hogy én játsszak? – mondta a láthatóan feszült veszprémi vezetőedző, Ljubomir Vranjes.

Nagy László csapatkapitány emlékeztetett, hogy a Szeged az elmúlt években egyre közelebb került hozzájuk.

"Az első meccsen végig futottunk az eredmény után, a visszavágón jó kezdést akartunk produkálni, de nem sikerült, hiszen elléptek a vendégek. A folytatásban felzárkóztunk, de az utolsó tíz percben nem tudtuk azt nyújtani, amit korábban. Mélységesen csalódott vagyok" - mondta a tapasztalt jobbátlövő.

Hozzátette, nem voltak kimondottan jó mérkőzései az idényben, de a két sérülés nem jött jól számára.