Társoldalunk:

Balhé után félbeszakadt a bolgár kosárbajnoki döntő

2018.05.24. 13:43

Szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt a Levszki Lukoil-Balkan Botevgrad bolgár kosárlabdabajnoki döntő második mérkőzése.

A beszámolók szerint a hazai ultrák a szerda esti mérkőzés alatt folyamatosan inzultálták a vendégek kispadján helyet foglaló játékosokat, szakvezetőket, majd három perccel a lefújás előtt különböző tárgyakat - köztük műanyagpalackokat és egy hosszú botot - dobtak a pályára.

A drukkerek ezt követően megpróbáltak bemenni a játéktérre, s meg akarták támadni a vendégek játékosait, de előbb a biztonsági emberek, majd a rohamrendőrség ezt megakadályozta.

A játékvezetők beküldték az öltözőbe a csapatokat, s úgy határoztak, csak akkor folytatódhat a mérkőzés, ha kiürítik a csarnokot. A szurkolók viszont nem voltak hajlandóak távozni, így nem fejezték be az összecsapást.

A találkozó utolsó három percét a tervek szerint csütörtökön (ma) játsszák le zárt kapuk mögött. A Levszki 66-59-re vezet, az első mérkőzést idegenben a Botevgrad nyerte. A párharc az egyik fél második győzelméig tart.