Simán kikapott a női kosárlabda-válogatott Csehországban

a magyar női kosárlabda-válogatott felkészülése az Európa-bajnoki selejtezőkre, Székely Norbert szövetségi kapitány a napokban ki is jelölte a selejtezőkre készülő 16 fős keretet. Mint ismert, a magyar csapat november 11-én szombaton Litvániában a házigazda, majd november 15-én Miskolcon Albánia válogatottja ellen lép pályára. A csapat első sajtónyilvános edzésére november 7-én, kedden 10 órakor Székesfehérváron kerül sor az MKOSZ edzőcsarnokában (Székesfehérvár, Liget sor 50.
Vágólapra másolva!
A magyar női kosárlabda-válogatott simán, 82-59-re kikapott Csehország vendégeként a csütörtöki felkészülési mérkőzésen.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a hazai csapat már az első negyedben tíz ponttal elhúzott, előnyét pedig folyamatosan növelte, így 29 ponttal vezetett az utolsó tíz perc előtt. A záró játékrészben ugyan faragott hátrányából Székely Norbert együttese, de így is sima vereséget szenvedett.

Székely Norbert csapata kikapott Csehországban Fotó: Polyák Attila - Origo

"Nagyon sok tanulsága van a mérkőzésnek, rossz felfogásban kezdtünk. Nagyon sajnálom, hogy hamar eldőlt a meccs, le kell vonnunk a megfelelő tanulságokat, mert sokat tanulhatunk a mai játékból" - mondta Székely.

Kollégája, Stefan Svitek, aki 2017 augusztusáig irányította a magyar csapatot, azt emelte ki, hogy agresszív letámadással érték el, hogy ők irányítsák a játékot.

Eredmény:
Csehország-Magyarország 82-59 (28-18, 19-6, 19-13, 16-22)