Társoldalunk:

Svéd szakember a Magyar Jégkorong Szövetség fejlesztési igazgatója

2018.05.28. 19:02

Jim Brithén lett a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) fejlesztési igazgatója. Az ő feladata lesz a tudásközpont alapjainak lefektetése, az akadémiai rendszer kialakítása Magyarországon, valamint az elitképzési modell megteremtése.

Az MJSZ hétfői közleménye szerint a 62 éves svéd szakember "komoly játékos- és szakmai múlttal rendelkezik, a többi között a dán edző- és utánpótlásképzését is ő alakította ki, azóta Dánia stabil A-csoportos válogatott". 

Jim Brithén egyszer már bizonyítottForrás: Magyar Jégkorong Szövetség

A beszámoló emlékeztet, az 1996/97-es szezonban a dán válogatott szövetségi kapitányának nevezték ki, amelyet öt világbajnokságon irányított, majd 2002-ben Székesfehérváron feljutott az A csoportba, ahonnan azóta sem esett ki.

A kommüniké felidézi, februárban és márciusban már tanácsaival segítette a magyar szövetséget, nyártól pedig fejlesztési igazgatóként fog dolgozni, ezt a munkakör korábban Dániában is betöltötte.
Brithén vezeti majd az MJSZ edzőképzési programját, így nagy szerepe lesz a játékosok és az edzők tehetségmenedzsmentjében, ösztöndíjak és csereprogramok segítségével.

Az ő feladata lesz a tudásközpont alapjainak lefektetése, az akadémiai rendszer kialakítása Magyarországon, valamint az elitképzési modell megteremtése. Emellett Brithén irányítja és fejleszti a stratégiai - regionális és a mentoredzői - programokat, illetve tanácsadóként segíti az U14-U18-as válogatottakat és az ott zajló szakmai munkát is.