Társoldalunk:

A magyar női kéziválogatott fölényesen nyert Koszovóban

2018.05.30. 19:56

A magyar női kézilabda-válogatott 37-15-re győzött Koszovó vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában, szerdán.

A magyar csapatban sérülés miatt Tomori Zsuzsanna, Szikora Melinda, Bíró Blanka, Klivinyi Kinga, Kiss Éva és Szöllősi-Zácsik Szandra sem szerepelhetett.

Könnyedén verte a magyar női kézicsapat KoszovótForrás: keziszovetseg.hu

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttesének továbbjutása akkor válik biztossá, ha az Európa-bajnoki ezüst- és világbajnoki bronzérmes holland csapat csütörtökön a várakozásoknak megfelelően nem veszít Fehéroroszországban.

A magyarok a csoport első helyéről jutnak ki a decemberi, franciaországi tornára, amennyiben szombaton legyőzik a beloruszokat Kecskeméten.

"Elégedett vagyok a mérkőzéssel, hiszen mindenki kellő játéklehetőséget kapott. Végig koncentráltan, magabiztosan kézilabdáztunk, teljesítettük a kitűzött apró célokat, elértük a kellő eredményt" - nyilatkozta az MKSZ közösségi oldalán Kim Rasmussen.

A dán edző hozzátette, az újoncok, a kevéssé tapasztalt játékosok is jól teljesítettek, és nem sérült meg senki, vagyis kihozták a mérkőzésből, amit csak lehetett.

Eredmény, 5. forduló, 7. csoport:
Koszovó-Magyarország 15-37 (3-16)

A csoport állása: 1. Magyarország 8 pont/5 mérkőzés, 2. Hollandia 6/4, 3. Fehéroroszország 4/4, 4. Koszovó 0/5

A csoportok első két helyezettje, és a legjobb harmadikja jut ki a kontinenstornára.