Társoldalunk:

Az Eger pólócsapata idén már nem hódíthatja el a BL-trófeát

2018.06.07. 18:59

Kikapott a nyitónapon, így nem jutott a négy közé az Eger a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében, amelynek Genova ad otthont. A hevesi alakulat a csütörtöki negyeddöntős meccsen öt góllal maradt alul a spanyol CNA Barceloneta együttesével szemben.

Eredmény, negyeddöntő:
CNA Barceloneta (spanyol) - ZF-Eger 9-4 (2-1, 3-3, 2-0, 2-0)
az egri góldobók: Vlahopulosz 2, Rasovic, Hosnyánszky 1-1

A magyar bajnoki bronzérmes görög légiósa, Angelosz Vlahopulosz révén hamar vezetéshez jutott, a nyitónegyed közepén viszont már a katalán csapat állt jobban. Mi több, a második negyed elején 3-1 volt a Barceloneta javára, amikor egyik szerb játékosa, Strahinja Rasovic góljával 3-2-re feljött az Eger, majd a duplázó Vlahopulosz 3-3-ra alakította az állást. A nagyszünetig még három találat esett, az utolsót - két másodperccel az ötperces pihenő előtt - Hosnyánszky Norbert lőtte (4-5).

Az egri vízilabdacsapat kikapott a Barcelonetától GenovábanForrás: Feher K.masterphotographer+36205729696/K.Feher_Masterphotographer

A harmadik játékrészben azonban egyenlítés helyett megint kétgólosra nőtt a spanyol előny, sőt - mivel az Eger többször is hibázott - a negyed végén már 7-4-re vezetett a rivális. Az utolsó nyolc percben próbált közelebb zárkózni a magyar csapat, de kísérletei hiábavalónak bizonyultak, miközben a Barceloneta nyolcadszor, majd kilencedszer is betalált (9-4). Ezzel eldőlt a meccs, a vereség következtében pedig az Eger csak az 5-8. helyért folytathatja, méghozzá a német Spandau 04 ellen, amely az első negyeddöntős párban 6-5-re kikapott a görög Olympiakosztól.