Társoldalunk:

A női pólósok kapitánya szerint mindenkit képesek megverni

2018.07.23. 21:05

Reklamálás miatt kiállították a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitányát az olaszok elleni Eb-negyeddöntőn. Bíró Attila így csak a lelátóról nézheti meg csapata elődöntőjét, de a barcelonai torna helyszínén azt mondta, nélküle is tudnak nyerni a lányok.

Ahogyan arra korábban számítani lehetett, a játékvezetés az olaszokkal volt. „A 7-1-es kontramutató, a 13-5-ös fór durva, ezt nehezen emésztem meg, ezzel együtt nyilván örülök. Ilyen szintű tétmeccset rég nyertünk, fontos győzelem ez a csapat jövője és épülése szempontjából is– értékelte a végeredményt a kapitány.

Kiállításával kapcsolatban azt mondta, nem tart attól, hogy megérezné a válogatott a hiányát a medence szélén. „Nyilván bosszant, de így is tudunk nyerni. A lányok mindent tudnak, van egy meghosszabbított kezem a vízben, illetve kettő is, Keszthelyi Rita és Szűcs Gabi, tudják, hogy mit kell csinálni. Valószínűleg a hollandokkal játszunk majd az elődöntőben, ugyanilyen nehéz lesz, csak más aspektusból, de mindenkit képesek vagyunk megverni.”

Bíró Attilát reklamálás miatt kiállítottákForrás: MTI/Illyés Tibor

Beszélt arról is, hogy közvetlenül a meccs után dolgozik benne az adrenalin. „Egy-két óra múlva tudok majd mosolyogni is. Örülök, hogy a csapatmunka mellett voltak olyan egyéni teljesítmények, amik tovább lökdösik az eredményeinket.” Az izgalmas végjáték alatt már a büntetőpárbajon járt az esze. „Az utolsó egy percben néha odanéztem, néha nem, azon gondolkodtam, hogy az ötösöket hogy fogjuk lőni, de hálistennek Edina megelőzte ezt azzal az egy védéssel. Fáradt vagyok, hogy mennyire, az majd szerdán elválik.”

A magyar női vízilabda-válogatott elődöntője szerdán délután ötkor kezdődik, a hollandokkal játszunk majd.