Magyar vereséggel ért véget a csalódottak csatája

NAGY Viktor; VÁMOS Márton; ERDÉLYI Balázs
Barcelona, 2018. július 22. A magyar válgatott tagjai a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján a negyeddöntőbe jutásért játszott Magyarország - Hollandia mérkőzésen 2018. július 22-én. Szemben Vámos Márton (5), mellette Jansik Dávid (7), Erdélyi Balázs (9), Vogel Soma (13), Nagy Viktor (1). MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
7-6-ra kikapott Montenegrótól a magyar férfi vízilabda-válogatott a barcelonai Európa-bajnokságon. Märcz Tamás együttese így a hetedik helyért játszhat pénteken az oroszokkal.

Magyar góllal kezdődött a férfiak első helyosztója a barcelonai vízilabda-Európa-bajnokságon. Manchercz Krisztián a második percben talált a montenegrói kapuba (1-0), ezután mindkét oldalon sikertelen támadás következett. Előbb Nagy Viktor előtt pattant a vízre a labda, majd Zalánki dobta Lazovic kapujának felső lécére olyan erővel, hogy egyenesen a kezére érkezett vissza. Hiába kerültünk emberelőnybe, Vámos Márton lövése is elkerülte a kaput. Montenegró a következő másodpercekben emberelőnyt és büntetőt is kiharcolt, Ivovic egyenlített ötméteresből (1-1). Egy kihasználatlanul maradt magyar emberelőny és egy újabb montenegrói gól jutott még az első negyedre (1-2).

A magyar férfi vízilabda-válogatott a hetedik helyért játszhat a barcelonai Eb-n Forrás: MTI/Illyés Tibor

A második negyedet Montenegró indította góllal (1-3), a magyar támadások vagy a blokkban értek véget, vagy el sem jutottunk a kapuig. Másfél perccel a hosszú szünet előtt Kovács Gergő minden dühével együtt küldte a hálóba a labdát, védhetetlen volt a lövése (2-3). Nagy Viktor több lövést is hárított, de fél perccel a lefújás előtt Brguljan kísérletével lehetetlen volt bármit is kezdeni (2-4).

A harmadik játékrész elején Vámos Márton hozta vissza egygólnyira a különbséget (3-4), Radovic viszont nem hagyta annyiban sokáig, újra kettő volt közte (3-5). A szépen végigjátszott magyar támadás után Zalánki Gergő lazán szerezte meg a magyarok negyedik találatát (4-5). A második magyar időkérés kicsit mintha felrázta volna a csapatot, de a montenegrói kapust eltaláló két lövésnél többre már nem futotta a mi részünkről. Az ellenfél viszont megszerezte hatodik találatát is, megint Radovic volt a gólszerző (4-6).

Angyal Dániel szépített az utolsó negyed második percében, közelről forgatta a labdát a kapuba (5-6). Zalánki Gergő egyenlítésével három és fél perccel a vége előtt visszajött a remény (6-6), Radovic viszont gyorsan válaszolt, Montenegró pedig újra vezetett (6-7). Az újabb magyar időkérés sem tett csodát a mieink játékával, ez maradt a vége, jöhet a hetedik helyért a görög-orosz meccs vesztese.