Társoldalunk:

Sofron István visszatért a fehérvári jégkorongcsapathoz

2018.07.27. 14:06

Kék-fehérben játszik a következő szezonban Sofron István, akinek igazolásával teljessé vált a Fehérvár AV19 EBEL-kerete. A magyar mag egyben maradt a székesfehérvári csapatnál, ám a légiós kontingens alaposan kicserélődött a nyáron.

Mindössze négy légiós szerződéshosszabbítása mellett döntött a csapat vezetése: Mac Carruth mellett az amerikai Eric Meland, a kanadai Jonathan Harty és a tapasztalt támadó, Arttu Luttinen kapott szerződést, melléjük többen érkeztek, többek között visszatért Timotej Sille és a magyar válogatott alapembere, Andrew Sarauer is.

Sofron István visszatér SzékesfehérvárraForrás: MTI/Kovács Tamás

A keret Sofron István igazolásával vált teljessé: a magyar válogatott támadója ECHL-tapasztalattal és közel 130 DEL-mérkőzéssel és 400 EBEL-találkozóval a háta mögött tér vissza nevelőegyesületéhez - írja a klub honlapja. 

„A célom az idei szezonban az, hogy a legjobb tudásom szerint segítsem a csapatot. Szeretném hozni a tőlem megszokott kemény, ütközős játékot, emellett pedig természetesen a góljaimmal is kitűnni. Csak a jövőre koncentrálok, bizonyítani szeretnék mind a klubnak, mind a szurkolóknak, de legfőképpen magamnak" – mondta Sofron a szerződés aláírását követően.

A Fehérvár AV19 július 30-án kezdi meg a közös felkészülést.