Társoldalunk:

Sopron Basket: A múltat (majdnem) végképp eltörölni

2018.08.13. 17:37

Közel három hónapos szünet után kezdte meg felkészülését a 2018-19-es idényre a magyar bajnok és Euroliga-ezüstérmes Sopron Basket kosárlabdacsapata. A baszk Roberto Iniguez kemény edzést vezényelt és továbbra is csak az elvégzett munkában hisz.

A sajtónak szóló nyílt nappal vette kezdetét a 2018-19-es szezon a Sopron Basket női kosárlabdacsapatánál. Roberto Iniguez vezető edző, Fegyverneky Zsófia csapatkapitány és Török Zoltán ügyvezető igazgató először a Novomatic Aréna sajtótermét vette birtokba.

Török Zoltán, ügyvezető igazgató (balra) Fegyverneky Zsófia (középen), Roberto Iniguez vezetőedző (jobbra)Forrás: Origo

"A Sopron Basket célja, hogy az itt lévő játékosok minden egyes nap többet dolgozzanak, mint az előzőn.

Büszkék vagyunk arra, amit tavaly elértünk, de ezek a sikerek a mai naptól kezdve a históriáskönyvünk részei, innentől pedig a következő szezonra készülünk és ezért dolgozunk. Szerettük volna, hogy a keret változatlan maradjon a tavalyihoz képest, végül egy csere történt" - kezdte a sajtótájékoztatót Török Zoltán.

Roberto Iniguez vezető edző is az elvégzett munkában hisz:

Szeretném, ha idén még keményebbet és többet tudnánk dolgozni, mint tavaly, hiszen nagyon magasra tettük a lécet és csak így tudjuk megugrani. Viszont a múlttal innentől kezdve nem nagyon szeretnék foglalkozni."

Fegyverneky Zsófia csapatkapitány szerint az ellenfelek egészen biztosan másképpen készülnek majd a Sopron Basketből. "Az Euroligában még akkor is azt éreztem, hogy nem tudnak velünk mit kezdeni, amikor továbbjutottunk a csoportból" - mondta a csapatkapitány.

Szerintem ebben az idényben sokkal komolyabban vesznek bennünket, jobban odafigyelnek ránk. Ennek a klubnak tényleg csak az lehet a célja, hogy a hagyományaihoz méltóan szerepeljen, ez pedig a magyar bajnokság és kupa megnyerését is magában foglalja."

A sajtótájékoztató után Roberto Iniguez megtartotta első edzését. A csapat még nem teljes, hiszen az Egyesült Államokban a WNBA küzdelmei még zajlanak. Legkésőbb szeptember 20-ra teljes lehet a Sopron Basket kerete. A magyar bajnokság október elején, az Euroliga-küzdelmek október 24-én kezdődnek.