Kiélezett küzdelemre számít az új szezonban a jégkorong Erste Liga elnöke

Budapest, 2018. március 31. A bajnok MAC Budapest játékosai ünnepelnek a budapesti Tüskecsarnokban 2018. március 31-én, miután a jégkorong Erste Liga döntőjének ötödik mérkőzésén hosszabbítás után 3-2-re legyőzték a címvédő DVTK Jegesmedvék csapatát és ezzel 4-1-re megnyerték a párharcot. A MAC története első diadalát aratta. MTI Fotó: Czagány Balázs
Vágólapra másolva!
Kiélezett küzdelemre számít a jégkorong Erste Liga elnöke a sorozat 2018/19-es idényében.

"Még soha nem volt ilyen várakozás az Erste Liga indulása előtt, kiélezett küzdelemre és színes bajnokságra számítok" - emelte ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Szőke Álmos. Kifejtette:

nagy változások történtek a nyáron,

hiszen az elmúlt évek két meghatározó együttese, a bajnok MAC Újbuda és a döntős DVTK Jegesmedvék a szlovák élvonalban (Tipsport Liga) indul, emellett négy újonccal, a Schiller-Vasas HC, a DEAC, a Gyergyói HK és a Hokiklub Budapest együttesével bővül az Erste Liga. Az elmúlt idény résztvevői közül a Corona Brasov, a Sport Club Csíkszereda, a Dunaújvárosi Acélbikák, az EV Vienna Capitals II, a Fehérvári Titánok, a Ferencvárosi TC és az UTE is nekivág az új idénynek, így 11 csapat vetélkedik majd a kupáért.

A bajnok MAC Budapest játékosai ünnepelnek a budapesti Tüskecsarnokban 2018. március 31-én, miután a jégkorong Erste Liga döntőjének ötödik mérkőzésén hosszabbítás után 3-2-re legyőzték a címvédő DVTK Jegesmedvék csapatát és ezzel 4-1-re megnyerték a párharcot. A MAC története első diadalát aratta. Forrás: MTI/Czagány Balázs

A liga elnöke hangsúlyozta, a bajnokság minden szempontból előrelépett.

Ennek köszönhetően többek között a lassítások is komoly, modernebb technikával jelennek meg" - mondta Szőke Álmos.

Szabados Richárd, a liga alelnöke a névadó szponzor képviseletében leszögezte: egy év telt el a szponzorációból, s elégedettek a tapasztalatokkal. Mint fogalmazott, jó döntést hoztak, amikor tavaly három évre elkötelezték magukat, s a következő két évet még jobban várják.

Kifejtette, Ausztriában már régebb óta tart a bank és a jégkorong együttműködése, s most már Magyarországon is erősebb az összefogás, már nemcsak a ligát, hanem a válogatottat is segíti a pénzintézet, amely milliárdos nagyságrendű támogatást nyújt a magyar jégkorongsportnak.

"Izgalmas és kiegyensúlyozott bajnokság vár ránk, még az elődöntő résztvevőit sem lehet előre megmondani"

- vélekedett Szabados Richárd.

Kitért arra is, hogy négy újonnan alapított díjjal is segíteni kíván az Erste Bank.

Egy egyetemre járó játékos féléves ösztöndíjat kap majd a banknál, míg az év hátrányos helyzetű felfedezettje, a liga legsportszerűbb játékosa és az év szurkolója - akit internetes szavazással választanak ki - egyaránt félmillió forintos jutalomban részesül.

Az alapszakasz vasárnap két budapesti mérkőzéssel indul, utolsó találkozóját pedig január 21-én játsszák. A középszakasz január 23-án kezdődik és február 23-ig tart. A rájátszás rajtja február 26., minden párharc négy nyert mérkőzésig tart, így végső esetben április 6-án ér véget a bajnokság.