Társoldalunk:

Bajnoki cím és BL-négyes döntőbe jutás a cél Veszprémben

2018.09.11. 09:45

A bajnoki címet szeretné visszahódítani a Telekom Veszprém kézilabdacsapata a Szegedtől, a Bajnokok Ligájában pedig ismét a négyes döntőbe kerülés a cél Nagy László szerint.

A 37 éves csapatkapitány az M1 aktuális csatornán adott interjúban elmondta: részben megváltozott az együttes szerkezete, mert voltak távozók és érkeztek új játékosok, így a felkészülés eddigi szakaszában és ezután is az a legfontosabb, hogy sokat gyakoroljanak az összhang megteremtéséért.

A Veszprém két magabiztos győzelemmel kezdte a bajnokságot, melyben a szegediek elleni első rangadó október 21-én lesz.

Van miért visszavágni nekik, de nem szabad ennyire előreszaladni, addig minden meccsünket illik megnyerni. Két magabiztos győzelemmel indultunk, ez önbizalmat adott, de tisztában vagyunk vele, hogy még fejlődni kell" - tette hozzá.

Nagy László (labdával) az idei szezonban is a bakonyi csapat egyik vezére leszForrás: MTI/Bodnár Boglárka

A beszélgetés során külön is szóba került az érkezők közül Sterbik Árpád és René Toft Hansen. Nagy László Sterbikre utalva kiemelte, nagyon fontos, hogy a védelem hathatós támogatást nyújtson a kapusoknak, Toft Hansent és a többi új játékost illetően pedig hangsúlyozta, minél hamarabb össze kell szokni, hogy a mozgásokban meglegyen az összhang.

Mindenkiben óriási elszántság van, célunk, hogy visszajussunk a BL Final Fourba – szögezte le a csapatkapitány, hozzátéve, hogy ehhez a szezon elejétől kezdve nagyon jól kell játszani. Az előző idényben a Veszprém már a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharcban elvérzett a dán Skjernnel szemben.

Arra a felvetésre, hogy a válogatottban számíthatnak-e majd rá azután, hogy a szlovénok elleni két vb-selejtezőre visszatért, úgy reagált, az, hogy nélküle vagy vele utazik-e el a válogatott januárban a világbajnokságra, csak később dől el,

de ha nagy sérüléshullám lesz, akkor számíthatnak rá.  

A Veszprém szombaton a lengyel PGE Vive Kielce ellen, hazai pályán kezdi meg a BL-szereplését.

"Hosszú idő telt el komoly tétmeccs nélkül, a szurkolók már várják, nem szeretnénk nekik csalódást okozni" - hangsúlyozta.