Vágólapra másolva!
Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, amelynek keretein belül bemutatták a szeptember 22-én szombaton a Hősök Terén, immáron hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Magyar Kosárlabdázás Napja részletes programtervét.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnökének beszéde nyitotta a sajtótájékoztatót, aki büszkén emlékezett meg a közelmúlt magyar kosárlabdasikereiről.

Kiemelte a felnőtt férfi válogatott nagyszerű eredményeit, valamint a korosztályos női és férfi csapatok remeklését, hagyományos és 3x3-as változatban egyaránt.

Elmondása szerint Magyarországon is egyre népszerűbb a kosárlabda, a világon pedig a labdarúgás után már második a sorban. Hazánkban a szombati rendezvényhez hasonló megmozdulások segítségével szeretnék még közelebb hozni az emberekhez azt a sportot. Ezután Kucsera József főszervező röviden ismertette a szeptember 22-i esemény programját, majd Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség elnöke következett.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége hatodik alkalommal rendezi meg a Magyar Kosárlabdázás Napját Forrás: Origo

Elismerően beszélt a szervezet és a kosárlabda szövetség immáron évek óta gyümölcsöző és nagyszerű kapcsolatról. Kiemelte,

rendkívül fontos, hogy a fogyatékkal élő sportolók ezen a rendezvényen épp társaikkal és élsportolókkal együtt szerepelhetnek egy rendezvényen.

Megtisztelő, hogy a program keretében a Speciális Olimpia sportolóit köszöntik majd korábbi olimpiai, világ- és Európa-bajnokok.

A Budapesti Kosárlabda Szövetség elnöke, Hajdu Péter örömmel beszélt arról, hogy ezúttal is a fővárosban rendezik meg a gálát, és továbbra is teljes támogatottságáról biztosította a rendezvényt.

Takács Áron, a FaceTeam alapítója az akrobatikus kosárlabdáról ejtett szót. A sportág ezen változata hatalmas fejlődésen ment keresztül az évek folyamán, mi sem bizonyítja jobban, hogy a mostani rendezvényen

nemzetközi tornát is rendeznek amerikai, szlovén, francia és magyar csapatok részvételével.

Bodnár Péter főtitkár az elkötelezettséget emelte ki, amelynek köszönhetően rendkívül színes programokkal várják az eseményre kilátogatókat, hiszen az MKOSZ a kosárlabda minden változata mögé boldogan állt be támogatóként.

A szeptember 22-i esemény részletes programja megtalálható a www.kosarsport.hu és a www.streetballnet.hu oldalakon.