Társoldalunk:

Magyar-szlovák közös közlemény a pénteki huligánakció után

2018.09.22. 21:11

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ), a Szlovák Jégkorong Szövetség és a szlovák élvonalbeli bajnokságot szervező Tipsport Liga közös nyilatkozatot adott ki pénteken Miskolcon történt incidens kapcsán.

A DVTK Jegesmedvék–HKM Zvolen bajnoki mérkőzés második szünetében a magukat a szlovák csapat szurkolóinak valló maszkos huligánok támadtak a hazai családi szektorokban ülő nézőkre, illetve az ott biztosító biztonsági őrökre. Azóta egyértelművé vált, hogy a támadók több szlovák futballcsapat szervezett huligánjai voltak, aki kifejezetten a rendbontás céljával érkeztek Miskolcra. Alábbiakban változtatás nélkül közöljük a Such György, az MJSZ elnöke, Martin Kohut (a szlovák szövetség elnöke), Miroslav Valicek (a szlovák szövetség főtitkára), Sipos Levente, az MJSZ főtitkára, valamint Richard Lintner, a Tipsport Liga igazgatója által jegyzett közleményt.

„A Szlovák és a Magyar Jégkorongszövetség, a Tipsport Liga vezetése és a bajnokságban részt vevő valamennyi klub egyöntetűen és mélységesen elítéli a Miskolci Jégcsarnokban a DVTK Jegesmedvék–HKM Zvolen mérkőzésen a lelátón történteket. Olyan cselekményeknek, amelyeket a magukat vendégszurkolóknak hazudó huligánok kezdeményeztek és elkövettek, nincs helyük a jégkorongcsarnokokban és azok környékén sem. Ezeknek az embereknek semmi keresnivalójuk rendezvényeinken. A továbbiakban is mindent megteszünk közösen annak érdekében, hogy a Tipsport Liga mérkőzésein felhőtlenül és háborítatlanul szórakozhassanak és biztassák kedvenc csapatukat az igazi szurkolók, függetlenül nemzeti és klubhovatartozásuktól, a szlovák–magyar barátság és együttműködés jegyében. A mi sportunk nem háború. A mi sportunk fesztivál.”

Ezen kívül a DVTK Jegesmedvék vezetősége pénteken arra kérte a magyar szurkolókat, hogy ne kísérjék el a csapatot vasárnap Gyetvára (Detva), ahol újra megmérkőzik egymással a DVTK és a Zvolen, elkerülendő a hasonló események megismétlődését. Szombaton, miután a gyetvai klubvezetés kifejezetten meghívta a miskolci drukkereket a szlovákiai mérkőzésre, már a borsodi klub is a szurkolók utazása mellett foglalt állást, de arra kérte őket, hogy semmilyen bosszút ne tervezzenek a hazai csapat – azaz a Zvolen – drukkerei ellen.

(Címlapi képünk illusztráció, nem a DVTK–Zvolen mérkőzésen készült.)