Székekkel verték a biztonságiakat a szurkolók

77057899 Horizontal panoramic
Hapoel Tel-Aviv fans celebrate their teams 1-0 victory in the UEFA Cup 1st round 2nd leg football match between AIK and Hapoel Tel-Aviv at the Rasunda stadium in Stockholm, 04 October 2007. AFP Photo/Janerik Henriksson/SCANPIX ** SWEDEN OUT ** / AFP PHOTO / SCANPIX SWEDEN / JANERIK HENRIKSSON
Vágólapra másolva!
Fél órára meg kellett szakítani a Spirou Charleroi–Hapoel Tel Aviv férfi kosárlabda Bajnokok Ligája-selejtezőt, miután a vendégszurkolók székekkel támadtak a hazai drukkerekre és a biztonsági emberekre.

Az eset a mérkőzés második félidejében történt, amikor a komoly hátrányt ledolgozó izraeli csapat az első mérkőzésen elért hárompontos győzelem (76-73) után összesítésben már csak egy pont hátrányban volt. Nem tudni, hogy ekkor mi váltotta ki a vendégek haragját, csak az látszik a lenti felvételen, hogy székekkel támadnak a hazai nézőkre és a biztonsági emberekre.

A rendet a csarnokba érkező rendőröknek kellett helyreállítaniuk, akik a hírek szerint könnygázt is bevetettek a dühös izraeli szurkolók megfékezésére, ami miatt a játékvezetők mintegy fél órára felfüggesztették a mérkőzést.

A találkozót végül 73-59-re nyerte a belga csapat, így ők jutottak a selejtező második fordulójába, ahol a dán Bakken Bears lesz az ellenfelük. A magyar bajnok Szolnoki Olaj ugyanebben a körben búcsúzott, miután idegenben egy, hazai pályán pedig 19 ponttal kaptak ki az olasz Red October Cantú csapatától.

(Címlapi képünkön a Hapoel Tel Aviv futballcsapatának szurkolói láthatóak.)