Társoldalunk:

Győrben fejezi be pályafutását a brazil kézikirálynő

2018.09.28. 15:05

Eduarda Amorim, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának brazil világbajnoka két évvel meghosszabbította szerződését pénteken, és egyben bejelentette, hogy 2021-ben befejezi pályafutását.

A klub honlapjának beszámolója szerint a vezetőség már megkezdte a tárgyalásokat azokkal a játékosokkal, akiknek az idény végén lejár a megállapodásuk, és elsőként a brazil átlövővel sikerült megegyezniük a folytatásról. A 31 éves Amorim új szerződése 2021 nyaráig szól.
"Nagyon sok jó játékos van a világ kézilabdapályáin, de olyan karakter, mint Eduarda Amorim, nagyon kevés. Ő nemcsak egy játékos a Győri Audi ETO-ban, hanem igazi vezéregyéniség a pályán és azon kívül is" - nyilatkozta Bartha Csaba klubelnök.

Amorim újabb BL-győzelmet ünnepelne a Győri Audi ETO-valForrás: Csudai Sándor - Origo

Amorim 2009 óta erősíti a győri csapatot, amellyel Bajnokok Ligáját négyszer, bajnokságot és Magyar Kupát kilencszer nyert, 2013-ban hazája válogatottjával világbajnok és a torna legjobb játékosa lett, egy évvel később pedig őt választották a világ legjobb női kézilabdázójának.
"Rendkívül megtisztelő, hogy Győrben fejezhetem be a karrieremet. Örülök, hogy a klubvezetés is nyitott volt arra, hogy ezt a két évet itt töltsem" - mondta Amorim, aki elsajátította a magyar nyelvet.
Hozzátette, a tavaszi BL-döntő megnyerése olyan lökést adott neki, hogy eldöntötte, még két évig folytatja a kézilabdázást, és szeretne még BL-t nyerni.