Vágólapra másolva!
A tavalyi győztes macedón Vardar Szkopje 27-25-re győzött a Telekom Veszprém otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton.

A két csapat hetedik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a magyar együttesnek öt győzelem és egy döntetlen után ez volt az első veresége. Korábban a SEHA Ligában is játszottak egymással, ott két győzelem, három döntetlen és három vereség volt a veszprémiek mérlege.

Eredmény,férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, A csoport:
Telekom Veszprém-Vardar Szkopje (macedón) 25-27 (11-13)
a Veszprém gólszerzői: Gajic 5, Nagy L., Mackovsek 4-4, Manaszkov 3, Tönnesen, Blagotinsek, Nenadic 2-2, Ilic, Strlek, Mahé 1-1

A hazaiak kapuját ezúttal is a spanyol színekben Európa-bajnok Sterbik Árpád védte, aki a nyáron éppen a Vardartól érkezett. A macedón csapatban pályára lépett a szlovén irányító Stas Skube, aki legutóbb a MOL-Pick Szegedben szerepelt.

Lékai Mátét végig keményen őrizték a macedónok Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

A Vardar vezetőedzője, a spanyol Roberto García Parrondo egykor ugyancsak Szegeden játszott, a szerb Dejan Peric kapusedző pedig Veszprémben védett.

A magyar csapat keretéből a francia William Accambray, a szlovén Gasper Marguc és a magyar válogatott Jamali Iman hiányzott,

a vendégeknél pedig többek között az orosz Szergej Gorbok nem játszott, akit ugyancsak Szegedről igazoltak.

Jól kezdett a Telekom Veszprém (4-3), ám ezt követően kilenc percig nem talált az egyre jobban védekező ellenfél kapujába, így a Vardar fordítani tudott (4-7). Ljubomir Vranjes vezetőedző időkéréssel és cserékkel próbálkozott, ám a vendégek a 23. percben már öt góllal vezettek (7-12). A hajrában Sterbik védéseire alapozva a házigazda egy 4-0-s sorozattal felzárkózott, de a remekül felkészült, taktikusan kézilabdázó Vardar két találatot megőrzött az előnyéből a szünetig (11-13).
A második félidő elején Nagy László vezérletével egyenlített a hazai csapat (14-14), majd hosszú idő után a vezetést is visszavette. Ezt követően felváltva vezettek a csapatok.

Tönnesen két gólig jutott Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Több hiányzójuk miatt a vendégek fáradni látszottak, hét és fél percig nem lőttek gólt, viszont szinte végig kiválóan védekeztek.

A házigazdák sérülés miatt elveszítették Dragan Gajicot, ennek ellenére volt esélyük nyerni, ám a hajrában Dejan Milosavljev bravúrosan védett, csapattársai pedig egy 7-2-es sorozattal bebiztosították a győzelmet, így - három kihagyott büntetőjük ellenére - továbbra is százszázalékosak az idényben.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Vardar orosz légiósa, Timur Gyibirov volt hat találattal.

A magyar bajnok MOL-Pick Szeged a B csoportban vasárnap az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában lép pályára, a Veszprém pedig jövő szombaton a fehérorosz Meskov Breszt vendégeként folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Az alsó ágon, a C csoportban a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Javier Sabaté és a kapus Borbély Ádám csapata, a lengyel Wisla Plock a harmadik mérkőzését is megnyerte: szerdán a finn Riihimäen Cocks együttesét győzte le 34-18-ra.

vasárnap játsszák:
B csoport: Motor Zaporizzsja (ukrán) - MOL-Pick Szeged 17.00