Társoldalunk:

Észak- és Dél-Korea közös csapatot indít a kézi-vb-n

2018.10.03. 14:19

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) szerdai bejelentése szerint az előzetes várakozásoknak megfelelően egyesített koreai válogatott vesz részt a januári, német-dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Az IHF közlése szerint Észak- és Dél-Korea olimpiai bizottságai megegyeztek arról, hogy közös csapatot indítanak a vb-n, az együttesnek pedig legalább négy észak-korai kézilabdázó lesz tagja.
Az észak-koreai játékosok beilleszkedésének megkönnyítése érdekében Korea 16 helyett 20 játékost nevezhet a vb-re- tudatta közleményében a világszervezet.
Korea a vb-n a társrendező németek mellett a franciákkal, az oroszokkal, a szerbekkel és a brazilokkal csap össze a berlini A csoportban, s a nyitómérkőzést január 10-én éppen a házigazdák ellen vívja.
A magyar válogatott a júniusi sorsoláson a koppenhágai D csoportba került, így az Európa-bajnoki ezüstérmes svédeken kívül Katar, Argentína, Egyiptom és Angola lesz az ellenfele.A vb-t január 10. és 27. között rendezik. A győztes kijut a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.