Társoldalunk:

Mikler szerint lehet ez még jobb is

2018.10.14. 08:59

Egy hét leforgása alatt kétszer bizonyította be Mikler Roland, a Telekom Veszprém kapusa, hogy végsőkig kiélezett helyzetekben sem száll inába a bátorsága. Éppen ellenkezőleg: a breszti utolsó másodperces bravúr után szombaton este Montpellierben is az ő elképesztően hidegvérű hárításai kellettek az idegenben kiharcolt BL győzelemhez, előbb tehát a feljövő fehérorosz bajnok, másodszorra pedig a hanyatló címvédő padlóra küldéséhez.

„Büszkék lehetünk, mert nagyon nehéz napok után sikerült két kemény meccset is behúznunk idegenben. Számomra pedig ezen felül olyan boldogságot is jelentenek ezek a győzelmek, ami az utóbbi időben nem igazán melengette a szívemet. Örültem a játékostársaim ünneplésének, de mivel egy fecske a mi sportunkban sem csinálhat nyarat, én inkább a javuló csapatjátékra és a harci szellemre hívnám fel a figyelmet" – nyilatkozta szerénységét tanúsítva Mikler Roland az SzPress Hírszolgálatnak. 

Mikler Roland klasszisteljesítményt nyújtott a BL-címvédő Montpellier ellenForrás: Veszprém Handball Team

Sokszor tűnt úgy a második félidőben, hogy szinte olvas a francia ellenfél játékosainak mozdulataiból, úgy helyezkedik, úgy lendíti a lábát és a karjait, mintha azt kottából csinálná.

„Azt tudni kell, hogy a bajba jutott Montpellier nélkülözte három sérült kulcsemberét, a helyettesítőikről pedig meglehetősen hézagosak voltak az ismereteim, ez aztán meg is nehezítette a helyzetemet. Nem szoktam osztályozni magamat, de a mostani produkcióm még nem volt TOP 10-es. Amúgy a híresztelésekkel ellentétben nem volt bennem semmiféle dac, vagy valamiféle csak azért is, egyszerűen próbáltam összpontosítani, máskor meg a megérzéseimre támaszkodni." – folytatta a 34 eszendős kapus.

Mikler-parádéval nyert a Veszprém a BL-címvédő otthonában

A Telekom Veszprém szünetben még háromgólos hátrányban volt, végül azonban 30-29-re legyőzte a címvédő francia Montpellier-t a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. Jól sikerült a Veszprém új edzőjének, David Davisnek a bemutatkozása, de a győzelem kulcsát a második félidőben parádésan védő Mikler Roland bravúrjai jelentették.

Arra a kérdésre, hogy miként élte meg a csapata, illetve személy szerint ő maga a napokban lezajlott edzőváltást, először – a kapusok már csak ilyenek – hárítani próbált, aztán szűkszavú választ adott.

„ Két idegenbeli győzelem után – amivel máris szebben fest a bizonyítványunk – lehet elmozdulást említeni, és talán még azt a kijelentést is megkockáztatni, hogy az edzőváltás után pozitív fordulat következhet be, de ennél tovább nem is mennék. Az viszont kétségtelen, hogy szombaton este rendezettebbek voltak a sorok, én pedig sokkal jobban éreztem magamat a bőrömben, mint hetekkel ezelőtt, nyilván ezért is volt több a védésem. Fel voltam dobva, egy kapus viszont csak akkor lehet igazán elégedett, ha 60 perces lehetőséget kap, mert úgy lehet igazán nagyot alakítani" - hangsúlyozta Mikler Roland, aki abba a témába viszont – közvetlenül a csapatgép felszállása előtt - végleg nem kívánt belebonyolódni, hogy mi az igazság a jövő nyári átigazolásával kapcsolatban, nevezetesen a visszatéréséről Szegedre. „Ez most nem aktuális kérdés, szóval inkább no comment" – így búcsúzott.