Vágólapra másolva!
Egy hét leforgása alatt kétszer bizonyította be Mikler Roland, a Telekom Veszprém kapusa, hogy végsőkig kiélezett helyzetekben sem száll inába a bátorsága. Éppen ellenkezőleg: a breszti utolsó másodperces bravúr után szombaton este Montpellierben is az ő elképesztően hidegvérű hárításai kellettek az idegenben kiharcolt BL győzelemhez, előbb tehát a feljövő fehérorosz bajnok, másodszorra pedig a hanyatló címvédő padlóra küldéséhez.

„Büszkék lehetünk, mert nagyon nehéz napok után sikerült két kemény meccset is behúznunk idegenben.

Örültem a játékostársaim ünneplésének, de mivel egy fecske a mi sportunkban sem csinálhat nyarat, én inkább a javuló csapatjátékra és a harci szellemre hívnám fel a figyelmet" – nyilatkozta szerénységét tanúsítva Mikler Roland az SzPress Hírszolgálatnak.

Mikler Roland klasszisteljesítményt nyújtott a BL-címvédő Montpellier ellen Forrás: Veszprém Handball Team

Sokszor tűnt úgy a második félidőben, hogy szinte olvas a francia ellenfél játékosainak mozdulataiból, úgy helyezkedik, úgy lendíti a lábát és a karjait, mintha azt kottából csinálná.

„Azt tudni kell, hogy a bajba jutott Montpellier nélkülözte három sérült kulcsemberét, a helyettesítőikről pedig meglehetősen hézagosak voltak az ismereteim, ez aztán meg is nehezítette a helyzetemet.

egyszerűen próbáltam összpontosítani, máskor meg a megérzéseimre támaszkodni." – folytatta a 34 eszendős kapus.

Mikler-parádéval nyert a Veszprém a BL-címvédő otthonában

A Telekom Veszprém szünetben még háromgólos hátrányban volt, végül azonban 30-29-re legyőzte a címvédő francia Montpellier-t a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában. Jól sikerült a Veszprém új edzőjének, David Davisnek a bemutatkozása, de a győzelem kulcsát a második félidőben parádésan védő Mikler Roland bravúrjai jelentették.

Arra a kérdésre, hogy miként élte meg a csapata, illetve személy szerint ő maga a napokban lezajlott edzőváltást, először – a kapusok már csak ilyenek – hárítani próbált, aztán szűkszavú választ adott.

„ Két idegenbeli győzelem után – amivel máris szebben fest a bizonyítványunk – lehet elmozdulást említeni, és talán még azt a kijelentést is megkockáztatni, hogy az edzőváltás után pozitív fordulat következhet be, de ennél tovább nem is mennék.

Fel voltam dobva, egy kapus viszont csak akkor lehet igazán elégedett, ha 60 perces lehetőséget kap, mert úgy lehet igazán nagyot alakítani" - hangsúlyozta Mikler Roland, aki abba a témába viszont – közvetlenül a csapatgép felszállása előtt - végleg nem kívánt belebonyolódni, hogy mi az igazság a jövő nyári átigazolásával kapcsolatban, nevezetesen a visszatéréséről Szegedre.

„Ez most nem aktuális kérdés, szóval inkább no comment"

– így búcsúzott.