Vágólapra másolva!
A Dunaújváros 29 góllal nyert a vendég svájci Spono Eagles ellen szombaton, és kettős győzelemmel jutott tovább a női kézilabda EHF-kupa selejtezőjének második fordulójából. A Siófok pedig 32-26-ra nyert a Vác csapata ellen, és szintén kettős győzelemmel masírozott a következő körben

A Dunaújváros múlt szombaton 35-21-re győzött a párharc első mérkőzésén idegenben.
A magyar csapat az első meccs legeredményesebb játékosa, Szekerczés Luca vezérletével ezúttal is nagy fölényben kézilabdázott, a szünetben már 14 találattal vezetett. A folytatásban sem változott a játék képe, sőt még a vártnál is egyoldalúbb volt a meccs, amelyet végül 29 góllal nyertek meg a házigazdák.

A Siófok és a Vác szeptember közepén, bajnoki meccsen is találkozott egymással, akkor a váciak nagy bravúrral 29-28-ra győztek idegenben. Az ifjúsági világbajnoki ezüstérmes Kuczora Csenge azon a mérkőzésen hat gólt dobott, de október elején súlyosan megsérült a térde, így a komoly vállsérüléssel bajlódó Barján Biankához hasonlóan ezúttal is hiányzott a vendégek közül.

A párharc első mérkőzését a Siófok 35-22-re megnyerte idegenben, így a továbbjutás már múlt szombaton eldőlt.

A visszavágó első félidejében remekül tartották magukat a váciak, ám a szünet után a világbajnok brazil balátlövő, Karoline de Souza remek teljesítményével együtt sem tudták megszorítani ellenfelüket.

A harmadik forduló sorsolását kedd délelőtt tartják, az onnan továbbjutó csapatok a csoportkörbe kerülnek.

Eredmények, női EHF-kupa, selejtező, második forduló, visszavágó:

Dunaújvárosi Kohász KA-Spono Eagles (svájci) 43-14 (21-7)
a Dunaújváros gólszerzői: Szekerczés, Grosch 7-7, Klujber, Ferenczy 5-5, Sirián, Mihály P. 4-4, Szalai, Kazai 3-3, Bouti, Nick 2-2, Dombi 1
Továbbjutott: a Dunaújváros kettős győzelemmel, 78-35-ös összesítéssel.

Siófok KC - GVM-Europe Vác 32-26 (15-15)
a legeredményesebb játékosok: Nze Minko 5, Janjusevic 4, illetve De Souza 9, Kácsor 6, Radosavljevic 3
Továbbjutott: a Siófok, kettős győzelemmel, 67-48-as összesítéssel