Társoldalunk:

Mariama Signaté ismét Franciaországban kézilabdázik

2018.11.01. 20:21

Az Érd női kézilabdacsapatától távozott Mariama Signaté hazatért Franciaországba, és a Chambray Touraine együttesénél Planéta Szimonetta csapattársa lett.

A 33 éves balátlövő a közösségi-oldalán három nyelven, köztük magyarul is beszámolt arról, hogy az európai szövetség (EHF) végre engedélyezte a nemzetközi átigazolását.

A kétszeres világbajnoki ezüstérmesnek azért volt szüksége az EHF közbenjárására, mert szeptember közepén ellentmondásos, azóta is vitatott körülmények között távozott az NB I-ben bronzérmes Pest megyei klubtól.

Mariama Signaté hazatért Franciaországba, Planéta Szimonetta csapattársa lettForrás: AFP/Andrej Isakovic

Signaté úgy fogalmazott, nagyon hosszú, fájdalmas időszak volt, és még mindig nem tett le róla, hogy bíróság elé vigye az ügyet.

"Új kaland kezdődik a Chambray Touraine csapatánál. Néhány órával a szerdai meccs előtt megkaptam a játékengedélyemet, de még én is meglepődtem, hogy kaptam néhány percet. Köszönöm a kedves fogadtatást" - írta, majd sok munkát, elszántságot és szenvedélyt ígért.

A kilencedik forduló szerda esti mérkőzésén a Chambray Touraine házigazdaként 27-25-re kikapott a Brest Bretagne csapatától. A hazaiaknál a magyar válogatott Planéta hat gólt dobott, együttese a hatodik helyen áll a 12-es tabellán.