Társoldalunk:

Elmaradt a Magyarország - Dél-Korea hokimeccs

2018.11.09. 21:50

A magyar jégkorong-válogatott jéghiba miatt nem tudta lejátszani a dél-koreaiak elleni összecsapását a budapesti Négy Nemzet Tornán.

A péntek estére tervezett találkozót megelőzően a nemrég visszavonult korábbi válogatott jégkorongozók közül Budai Krisztiánt, ifj. Kovács Csabát és Vaszjunyin Artyomot köszöntötte a magyar szövetség.
A bemelegítésnél két magyar lövés nyomán kitört a palánk egyik üvegtáblája, majd a pálya közepén a jéggel akadtak problémák: a multifunkciós csarnokban egy röplabdaháló rögzítő rúdjának helyén dudor keletkezett, amit a bírók veszélyesnek ítéltek. Nem engedték elkezdeni a mérkőzést, így a játékosok 25 perccel a tervezett kezdés után - a szurkolók "Szép volt, fiúk!" kiáltásai közepette - levonultak a jégről.

A "zebrák" sem tudták megjavítani a jegetForrás: MTI/Czagány Balázs

A felület rendbetételére és fagyasztására tett kísérletek után - melyek a nézőtérről hallatszó "mindent bele" buzdítás mellett zajlottak - a játékvezetők többször konzultáltak, és a két csapatkapitány is megvizsgálta a jeget. Ám mivel változatlanul veszélyesnek ítélték az illetékesek, így végül mintegy másfél órás várakozás után meccs nélkül kellett hazatérnie a Tüskecsarnokba kilátogató 1823 nézőnek.
Szerettünk volna jó meccset játszani a dél-koreaiakkal, de ez egy ilyen dolog, nem lehet kivédeni - fogalmazott Vas János csapatkapitány, aki hozzátette: pályafutása során válogatott mérkőzés még nem maradt el. "Úgy látszik, ez a jégfelület most nem bír ki napi két meccset, sajnálom a szurkolókat" - tette hozzá.

A tornát szervező MJSZ késő esti közleményében jelezte, hogy "alkalmas időpont hiányában" a mérkőzést a későbbiekben sem rendezik meg. Egyúttal sajnálatát fejezte ki a csapatoknak és a szurkolóknak, illetve jelezte, hogy a belépőjegyek árát a későbbiekben megtéríti, ennek részleteiről rövidesen értesíti a drukkereket.
A szövetség elfogadhatatlannak tartja, hogy "a Tüskecsarnok részéről a helyszínen nem volt sem megfelelő szintű vezető, sem kellő felkészültségű műszaki személyzet, sem alkalmas technikai eszköz, amelyek segítségével elhárítható lett volna a hiba"."A minket ért anyagi és erkölcsi veszteség számbavétele után kártérítési igénnyel fogunk fellépni a Tüskecsarnok, illetve az azt üzemeltető Nemzeti Sportközpontok felé" - áll a közleményben.
A magyarok szombaton 16 órától az olasz válogatottal játsszák a torna zárómérkőzését.

Az már péntek délután eldőlt, hogy Kazahsztán nyerte meg a tornát, miután 3-2-re nyert Olaszország ellen, így három győzelemmel, hibátlan teljesítménnyel zárta a vidalt.

Eredmény:
Kazahsztán-Olaszország 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)
Az állás: 1. Kazahsztán 9 pont/3 mérkőzés - már tornagyőztes, 2. Olaszország 3/2, 3. Magyarország 0/1 (1-3), 4. Koreai Köztársaság 0/2 (5-10)