Társoldalunk:

Gyereket vár a női kéziválogatott játékosa, kimarad az Eb-keretből

2018.11.12. 18:23

Hornyák Dóra gyereket vár, ezért kimarad a magyar női kézilabda-válogatott Európa-bajnoki keretéből.

"A gyerekvállalás része a női kézilabdának, de az élet mindig fontosabb, mint a sport, és mindig nagyon boldog vagyok, ha valaki érintetté válik. Ez kihívások elé állítja a csapatokat, de felvesszük a kesztyűt, és megtaláljuk a megoldást - én így állok hozzá" - írta közösségi oldalán Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a csapat edzésén a telki edzőközpontbanForrás: MTI/Kovács Tamás

Klubja, az FTC-Rail Cargo Hungaria honlapjának hétfői beszámolója szerint Hornyák szombaton, a norvég Vipers Kristiansand ellen még pályára lép a Bajnokok Ligája csoportkörében, aztán hónapokra felhagy az élsporttal.

A Ferencváros jobbátlövőjén kívül minden bizonnyal az Érd beállója, a térdsérüléssel bajlódó Kisfaludy Anett is kimarad a válogatott keretéből az október 26-án kihirdetett névsorhoz képest. Rasmussen kedden hozza nyilvánosságra a szűkített keretet.

Görbicz Anita (b), az ETO és Hornyák Dóra, az FTC játékosa a női kézilabda NB I-ben játszott Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungária mérkőzésenForrás: MTI/Krizsán Csaba

A válogatott a kontinenstorna előtt részt vesz a hagyományos Möbelringen Kupán, amelyre ezúttal az Oslóhoz közeli Fornebuban kerül sor. A magyar csapat jövő csütörtökön az Európa-bajnok norvégokkal, szombaton a világbajnok franciákkal, majd vasárnap a dánokkal mérkőzik meg.

A franciaországi kontinenstornán december 1-én Hollandia, 3-án Horvátország, 5-én pedig Spanyolország lesz a magyarok ellenfele, a csoport első három helyezettje jut a középdöntőbe.