Társoldalunk:

Eldőlt, ki lesz az Eb-n a női kéziválogatott csapatkapitánya

2018.11.13. 17:13

A hónap végén kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon is Kovacsics Anikó lesz a magyar női kézilabda-válogatott csapatkapitánya.

"Ő a kapitány, mivel Tomori Zsuzsanna sérült" - nyilatkozta Kim Rasmussen szövetségi kapitány az európai szövetség honlapján. A dán edző hozzátette, a Ferencváros irányítója a magyar csapat motorja, egyben a minőségi támadójáték kulcsfigurája.

A korábbi csapatkapitány, Görbicz Anita márciusban vonult vissza a válogatottbeli szerepléstől, de ugyanazon a mérkőzésen az utódjának kinevezett Tomori Zsuzsanna térde súlyosan megsérült.

Kovacsics Anikó lesz a csapatkapitány az Eb-nForrás: MTI/Kovács Tamás

"A mi csapatunkban Kovacsics az, aki meccseket dönthet el, egy igazi harcos. Rendkívül agresszív játékstílusával a hatosfalas védekezésben a világ egyik legjobbja, ezért kikényszerít sok lefordulást, és befejez számos ellentámadást". Az irányító a fiatal játékosoknak is képes segíteni, hiszen érti, mit jelent egy csapat vezetése. "Vele együtt könnyű létrehozni egy jól működő csapatot" - magyarázta Rasmussen.

Kim Rasmussen, magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaForrás: MKSZ/Kovács Anikó

A válogatott a kontinenstorna előtt részt vesz a hagyományos Möbelringen Kupán, amelyre ezúttal az Oslóhoz közeli Fornebuban kerül sor. A magyar csapat jövő csütörtökön az Európa-bajnok norvégokkal, szombaton a világbajnok franciákkal, majd vasárnap a dánokkal mérkőzik meg.

A franciaországi kontinenstornán december 1-én Hollandia, 3-án Horvátország, 5-én pedig Spanyolország lesz a magyarok ellenfele. A csoport első három helyezettje jut a középdöntőbe.